Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Rubrika:

SAD podržava reforme poreskih procesa u Crnoj Gori

Laketić je, kako se dodaje u saopštenju, predstavio planove dalje reforme, koje uključuju digitalizaciju poslovnih procesa, veću otvorenost prema privredi i građanima, i razvoj ljudskih resursa u upravi

Cilj Poreske uprave je formiranje administracije sa modernizovanim poslovnim procesima zasnovanim na analizi rizika koja će uticati na efikasniju naplatu poreza i dobrovoljno poštovanje poreskih propisa, poručio je vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Sava Laketić, prilikom sastanka sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, zamjenicom ambasadorke Nikol Otala i ekonomskim timom Ambasade.

Laketić je, kako se dodaje u saopštenju, predstavio planove dalje reforme, koje uključuju digitalizaciju poslovnih procesa, veću otvorenost prema privredi i građanima, i razvoj ljudskih resursa u upravi.

“Govoreći o planovima za naredni period, rukovodilac PU ističe da će ovaj važan projekat, između ostalog, doprinijeti široj i detaljnijoj bazi poreskih obveznika, smanjenju sive ekonomije, odnosno uvođenju neformalne ekonomije u legalne tokove”, kazali su iz Poreske uprave.

Kako su dodali, ambasadorka Rajnke je izrazila podršku Sjedinjenih Američkih Država implementaciji reformi poreskih procesa koji će unaprijediti funkcionisanje Poreske uprave, u korist građana i privrede.

“Sagovornici su saglasni da je strukturalna nestabilnost umnogome uticala na rad institucije i izrazili očekivanje da će planirane reforme doprinijeti razvoju i stabilnosti crnogorske ekonomije”, zaključili su iz Poreske uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve