Srijeda, 18 Septembra, 2024
Rubrika:

Radulović: Luka Bar ima šansu da se poveže sa evropskim tržištima

''Luka Bar predstavlja ulaznu tačku za uvoz i izvoz robe ne samo za Crnu Goru već i za susjedne zemlje koje nemaju izlaz na more'', rekao je Radulović, saopšteno je iz Ministarstva pomorstva

Luka Bar je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata i ima ključnu ulogu ne samo za Crnu Goru već i za region Zapadnog Balkana, poručio je ministar pomorstva Filip Radulović.

On je na “Balkan integration forum” kazao da Luka Bar ima dobru poziciju i to moramo iskoristiti kako bi se povezali sa evropskim i svjetskim tržištima.

“Luka Bar predstavlja ulaznu tačku za uvoz i izvoz robe ne samo za Crnu Goru već i za susjedne zemlje koje nemaju izlaz na more”, rekao je Radulović, saopšteno je iz Ministarstva pomorstva.

Radulović smatra da Luka Bar nije dovoljno iskorištena te da ova Vlada ima namjeru da ulaže u lučku infrastrukturu.

“Mi smo već kandidovali kod WBIF projekat proširenja akvatorija Luke Bar. To je jedan važan projekat jer širenje kapaciteta luke može direktno uticati na povećanje zaposlenosti i unapređenje lokalne ekonomije”, kazao je Radulović.

Radulović je poručio i da Luci Bar treba dobra putna ali i željeznička infrastruktura kako bi ona postala konkurentnija na tržištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve