Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Radulović: Cetinje će dobiti modernu mrežu regionalnih i magistralnih puteva

''Rekonstrukcijom ove sabraćajnice omogućeno je nesmetano i bezbjedno saobraćanje na regionalnom putu Cetinje-Njegoši-Kotor, koji je zbog turističkog značaja ovog dijela Crne Gore veoma opterećen u toku ljetnje turističke sezone''

Druga faza rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši, Bajička ulica potpuno je završena. Radovi na jednoj od glavnih saobraćajnica, u dužini 1,6 kilometara, uspješno su okončani, a povezivanjem sa drugim saobraćajnicama čija je izgradnja u toku, prijestonica će biti dobro umrežena, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović tokom svečanog puštanja u rad.

“Rekonstrukcijom ove sabraćajnice omogućeno je nesmetano i bezbjedno saobraćanje na regionalnom putu Cetinje-Njegoši-Kotor, koji je zbog turističkog značaja ovog dijela Crne Gore veoma opterećen u toku ljetnje turističke sezone. Rekonstrukcijom ovog dijela puta, kao i skorim završetkom izgradnje puta Cetinje-Čevo i Čekanje-Čevo, Prijestonica Cetinje će dobiti modernu mrežu regionalnih i magistralnih puteva”, kazao je Radulović.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković kazao je da su radovi uprkos brojnim izazovima dovedeni do kraja. On je, uz zahvalnost građanima zastrpljenje, najavio da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa modernizacijom gradske infrastrukture.

“Prijestonica Cetinje je, u saradnji sa Upravom za saobraćaj, odradila kompletnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, vodovod i na određenim dionicama postavila novi elektro-energetski kabal. Takođe, radimo i na uređenjenju trotoarskih i zelenih površina uz saobraćajnicu”, istakao je Đurašković.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović kazao je da je rekonstrukcija urađene u skladu sa standardima struke.

“Ugovorena vrijednost radova je 1.837.568,92 eura sa PDV-om. Rekonstruisan je dio Bulevara crnogorskih heroja i ulice prema Bajicama, kao i dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor, u dužini od 1,6 kilometara. Oivičenje kolovoza izvršeno je ivičnjacima sa trotoarima u širini eksproprijacije, a na mjestima pješačkih prelaza predviđene su rampe za invalidska kolica”, pojasnio je direktor Uprave za puteve, Radomir Vuksanović.

Put je opremljen odgovarajućom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i opremom, a za potrebe odvođenja atmosferskih voda urađen je kolektor atmosferske kanalizacije na kompletnoj dionici puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
11.07.2024-17:40 17:40

Gospodine ministre Raduloviću, vidi se da ne poznajete Cetinje i Cetinjsku opštinu, kada govorite DA ĆE Cetinje dobiti modernu mrežu regionalnih i magistralnih puteva. U Crnoj Gori čitavoj radite štetno, pozitivne namjere imate u budućnosti. Gospodine ministre Raduloviću, u vladi premijera Mspajića, da li i Vi uopšte znate da područje Cetinjske opštine djeluje ka Arizonska pustinja. Niđe naroda, niđe živoga, putevi ka 1918 kad su Srbi okupirali Crnu Goru, sem što je nanijet sloj asvalta, kroz koji probija trava, jer njima ne prolazi niko. Nema vode. Tamo đe ima pomalo života dovoze je cisternama. Satima možete voziti kroz Katunsku nahiju,… Pročitaj više »