Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

PRIVATNI TABLOID VIJESTI KROJI PLANSKA DOKUMENTA U KOLAŠINU: Gondola ima samo jednu trasu u Prostorno-urbanističkom planu

Umjesto zabrinutosti za skijaše, privatni tabloid Vijesti bi trebalo da se zabrine za ''lakoću pisanja'' svojih dopisnika i tekstove koje objavljuju, jer pozivanje na neusvojena planska dokumenta i favorizovanje ''između redova'' određenih rješenja nije posao objektivnih medija. Ali o objektivnosti Vijesti se više ne govori ni u vicevima.

To što je lokalna uprava u Kolašinu krenula u proces izrade tehničke dokumentacije za projekat gondole koja bi povezivala grad sa ski centrima na Bjelasici, odlična je vijest za sve Kolašince, ali ne i za privatni tabloid Vijesti i njihovu dopisnicu Draganu Šćepanović. Svi projekti koji se rade bez njihove „saglasnosti“, odnosno, kako tvrde mnogi, plaćene reklame, osuđeni su na medijske natpise u ovom tabloidu kako bi probudili sumnju u njihovu opravdanost. Naravno dok se reklama ne plati. Da li su ove tvrdnje tačne ili ne, to treba da utvrde nadležni organi. Ono što je simptomatično je da je praksa pokazala da takvi projekti zaista zauzimaju mjesta u ovom medijskom koncernu, od novine do portala, a posljednji dokaz za to je i pisanje o gondoli koja će da poveže grad sa Bjelasicom.

Oko ovog projekta nema dileme da podiže ponudu grada na jedan novi nivo. Jedinim važećim planom, Prostorno-urbanističkim planom Kolašin, predviđeno je da je početna stanica Breza – u blizini kasarne Breza sa parking prostorom za oko 600 vozila, međustanica Željeznička stanica zbog veza sa željeznicom, prije svega sa primorjem i ostalim mjestima od Beograda do Bara. Obezbijeđen je parking za oko 70 vozila. Međustanica Smrčje i međustanica Ćirilovac  i zaustavna stanica Jezerine 1450 – okretna stanica.

Šefovi ”medijskog ganga” Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović sa dopisnicom ovog privatnog ”mafijaškog” medija Draganom Šćepanović: Svi projekti koji se rade bez njihove „saglasnosti“, odnosno, kako tvrde mnogi, plaćene reklame, osuđeni su na medijske natpise u tabloidu Vijesti. SVA SREĆA ŠTO VIŠE NEMAJU NIKAKAV UTICAJ

Najviša tačka žičare je na 1.880 metara nadmorske visine.

I to je to. Ali dopisinica Vijesti navodi da je u Prijedlogu izmjena i dopuna PUP-a Kolašin, čije se usvajanje još čeka, a koje vjerovatno neće biti brzo sudeći po reakcijama Kolašinaca na taj dokument sa javne rasprave, pominje i drugu varijantu gondole, iako taj dokument zvanično nema nikakvu pravnu snagu. I tu takođe navodi neistine da je „druga varijanta kraća“ a u realnosti je razlika samo u polaznoj tački iz Kolašina. Naime, druga varijanta, kako Kolašinci spekulišu, više odgovara bivšem predsjedniku Opštine i bivšem ministru turizma, Vladimiru Martinoviću, jer je polazna tačka iz Kolašina, kako se po gradu priča, bliža njegovim neformalnim hotelima koje je napravio na Dulovinama, a koji se vode na imena njegovih rođaka.

Poznato je Kolašincima da su Šćepanovićka i Martinović u prijateljskim odnosima, što je vidljivo i iz njenog izvještavanja, a da je ovu „varijantu“ upravo Martinović preko svojih veza „ugurao“ u izmjene i dopune PUP-a Kolašin.   Varijanta koju dopisnica pominje od grada, preko željezničke stanice i direktno do skijališta, ne postoji ni u jednom dokumentu, ni ovom važećem, ali ni u Prijedlogu izmjena i dopuna PUP-a Kolašin. Da li je dopisnica za tu „varijantu“ čula u kolašinskim kuloarima, od njenih omiljenih sagovornika neimenovanih turista iz Srbije, ili je neko gura, pokazaće vrijeme.

Bivši ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Zaštitnik ilegalnih objekata na Bjelasici i hodajuća malverzacija, nestao bez traga i glasa nakon što ga je Portal Aktuelno smijenio sa ministarske pozicije. Priča se da je viđen blizu Bjelasice kako odmjerava neke debele balvane

Da bi skrenula pažnju javnosti sa njenog prijatelja Martinovića, Šćepanovićeva navodi kako je „tokom javne rasprave dio učesnika ukazao na neophodnost premještanja okretnice gondole s pozicije privatnog Ski-centra Kolašin 1450 na državni Kolašin 1600, čime bi se, kako su obrazložli, “omogućila lakoća komunikacije budućih skijaša”. Da je ovo nebuloza, jasno je svima koji se razumiju u projektovanje i žičare. Naime, taj „poduhvat“ bi koštao nekoliko miliona više, a „lakoća komunikacije budućih skijaša“ je svakako najbolja upravo na Ski rizortu 1450.  I kako je to onda „kraća varijanta“?

Umjesto zabrinutosti za skijaše, privatni tabloid Vijesti bi trebalo da se zabrine za ”lakoću pisanja” svojih dopisnika i tekstove koje objavljuju, jer pozivanje na neusvojena planska dokumenta i favorizovanje ”između redova” određenih rješenja nije posao objektivnih medija. Ali o objektivnosti Vijesti se više ne govori ni u vicevima.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
07.09.2024-00:21 00:21

cekaj cekaj, portal aktuelno naziva nekoga ” tabloid”. Druzee vi ste crnogorski informer i srpski telegraf. Nema dalje