Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Predstoje razgovori o visini plata najniže kategorije zaposlenih u sudstvu

Navodi se da je Božović rekao predstavnicima Sindikata sudstva da je Ministarstvo pravde uvijek ''otvoreno i spremno za razgovor o statusu zaposlenih u sudovima''

Ministar pravde (MP) Bojan Božović razgovarao je danas sa čelnicima Sindikata sudstva Crne Gore o finansijskom statusu zaposlenih u ovom sistemu, sa akcentom na visinu zarada najnižih kategorija u hijerarhiji zanimanja.

U saopštenju za medije navodi se da su predsjednik Sindikata sudstva Dejan Đukić i njegovi saradnici iz sindikalne organizacije kazali ministru da povećanje zarada u ovom sektoru “nije obuhvatilo i najniže kategorije zaposlenih – samostalne referente” te da bi bilo dobro da se ta “nepravda ispravi”.

Iz MP su naveli da je rečeno da bi to povećanje zarada na godišnjem nivou “državu koštalo 400.000 eura”.

Navodi se da je Božović rekao predstavnicima Sindikata sudstva da je Ministarstvo pravde uvijek “otvoreno i spremno za razgovor o statusu zaposlenih u sudovima”.

“Biće organizovani sastanci na visokom nivou, ključnih donosilaca političkih odluka, uključujući predstavnike Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Sindikata sudstva”, kazao je Božović.

Cilj je, kako je kazao, da se nađe najbolje zakonsko rješenje koje će zadovoljiti interese svih strana u socijalnom dijalogu.

Ministar i sindikalci su se složili u ocjeni da se mora voditi računa o svim zapooslenima u sistemu sudstva da bi ljudi bili zadovoljni i da bi sistem kvalitetno fukncionisao, konstatovano je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve