Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Potpisan ugovor za izradu Idejnog rješenja brze saobraćajnice Podgorica – Tuzi

Kako su precizirali, vrijednost ugovora iznosi 90.992 eura sa PDV-om, dok je rok za završetak izrade idejnog rješenja četiri mjeseca od dana zaključenja ugovora

Monteput je potpisao ugovor sa kompanijom „Via project“ d.o.o Podgorica o izradi Idejnog rješenja za brzu saobraćajnicu Podgorica – Tuzi (Božaj), u dužini od 23 kilometra, saopšteno je iz Monteputa.

Kako su precizirali, vrijednost ugovora iznosi 90.992 eura sa PDV-om, dok je rok za završetak izrade idejnog rješenja četiri mjeseca od dana zaključenja ugovora.

“Izgradnja ove brze saobraćajnice doprinijeće poboljšanju saobraćajne povezanosti između Podgorice i Tuzi, te povezivanju Crne Gore sa Albanijom. Takođe, saobraćajnica će omogućiti direktnu vezu sa auto-putem Bar-Boljare, čime će se unaprijediti regionalna povezanost i podstaći ekonomska saradnja i razvoj”, kazali su u saopštenju.

Cilj izrade tehničke dokumentacije je, kako su naveli, temeljno ispitivanje različitih mogućnosti trase kako bi se odabrala najbolja opcija za dionicu od petlje Smokovac do graničnog prelaza Božaj.

“Idejno rješenje poslužiće za precizno utvrđivanje trase, definisanje ranga i tehničkih karakteristika saobraćajnice, kao i za uključivanje ovog koridora u Prostorni plan Crne Gore do 2040. godine.

Javni pozivi i tenderski postupci koji su u toku za izradu projektne dokumentacije za više dionica, predstavljaju osnovu za buduću izgradnju oko 260 kilometara autoputeva i oko 220 kilometara brzih saobraćajnica. Ovi projekti su definisani kroz pet razvojnih koridora koje je utvrdila Vlada Crne Gore, a koji se sastoje od 18 dionica autoputeva i brzih saobraćajnica”, zaključuju iz Monteputa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve