Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

PKCG: Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili zavidan uspjeh

Na taj način, prema njihovim riječima, još jednom su doprinijeli da naši privrednici potencijalno internacionalizuju poslovanje, prošire tržišta za svoje proizvode, te uspostave kontakte sa partnerima iz regiona i šire, značajne za dalji razvoj ne samo njihovih biznisa, već i crnogorske ekonomije u cjelini

Privredna komora Crne Gore (PKCG) je i ove godine, tradicionalno, organizovala nastup crnogorskih proizvođača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

“Naša krovna asocijacija, koja okuplja cjelokupnu poslovnu zajednicu Crne Gore, omogućila je predstavljanje visoko kvalitetnih proizvoda crnogorskog agrara na upečatljivom, zajedničkom štandu površine 150 m2 koji je Komora dizajnirala, zakupila i opremila”, naveli su iz PKCG.

Na taj način, prema njihovim riječima, još jednom su doprinijeli da naši privrednici potencijalno internacionalizuju poslovanje, prošire tržišta za svoje proizvode, te uspostave kontakte sa partnerima iz regiona i šire, značajne za dalji razvoj ne samo njihovih biznisa, već i crnogorske ekonomije u cjelini.

“Ne treba posebno isticati važnost učešća crnogorskih izlagača i proizvoda na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, koja ima gotovo vjekovnu tradiciju. Novosadski sajam poljoprivrede je već 91 godinu izuzetno posjećena manifestacija koja podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, ali i doprinosi dijeljenju najnovijih naučnih znanja iz ove oblasti”, naveli su iz PKCG u saopštenju za medije.

Iz PKCG navode da nagrade Novosadskog sajma, predstavljaju prestižnu potvrdu kvaliteta proizvoda i stavku u poslovnom portfoliju koja se uvijek s ponosom ističe.

“Zato nam je izuzetno zadovoljstvo što su i ove godine crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede ostvarili zaista zavidan uspjeh, osvojivši ukupno 164 nagrade i priznanja, uključujući i ona najprestižnija – dva velika šampionska pehara za vrlo visoki kvalitet proizvoda, četiri pehara Novosadskog sajma, 102 zlatne medalje, od čega 37 velikih i tako dalje. Velike uspjehe postigli su prerađivači mesa sa 40 priznanja i mlijeka sa 26, proizvođači alkoholnih pića zavrijedili su 20 nagrada, crnogorska vina 33, a sjajne rezultate su postigli i proizvodi pčelarstva, voće, žito, ulja, konditori…”, dodaju iz Komore.

Prema statistici koju vodr u Komori, riječ je o jednom od najuspješnijih nastupa na ovom sajmu u posljednjih nekoliko godina, što govori o sve većoj potvrdi kvaliteta crnogorskih proizvoda u regionalnim okvirima.

“Ovakav uspjeh takođe daje svojevrsni vjetar u leđa kampanji Privredne komore Crne Gore „Za naš razvoj – kupujmo naše“ koju sprovodimo u okviru šire kampanje afirmacije crnogorske privrede „Snaga je u svima nama“”, poručuju iz Komore.

Privredna komora će, kažu, u okviru svojih međunarodnih aktivnosti nastaviti da organizuje slične nastupe naših kompanija na renomiranim sajamskim manifestacijama diljem jugoistočne Evrope i šire, doprinoseći sve većoj prepoznatljivosti visokog kvaliteta crnogorskih proizvoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve