Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Ovo je broj turista u Ulcinju, najbrojniji državljani Kosova i Srbije

Kako smatra Hodžić, sudeći po podacima iz perioda predsezone i pozitivnim rezultatima koje bilježi mjesec jun, Ulcinj očekuje dobra ljetnja turistička sezona

Trenutno u Ulcinju boravi oko 8.432 registrovana gosta, kazao je za agenciju Media Biro direktor Turističke organizacije (TO) Ulcinj Ćazim Hodžić

Prema njegovim riječima, veći hoteli u tom gradu bilježe odličnu posjećenost, a početkom ove sezone najbrojniji gosti su sa Kosova.

“Tu su naravno i gosti iz Srbije kojih je oko 20 odsto od ukupnog broja, 5 odsto Njemaca, 7 odsto gostiju iz Bosne i Hercegovine, 4 odsto turista iz Poljske. Možemo reći da u Ulcinju i dalje dominira region”, kazao je on.

Kako smatra Hodžić, sudeći po podacima iz perioda predsezone i pozitivnim rezultatima koje bilježi mjesec jun, Ulcinj očekuje dobra ljetnja turistička sezona. On je napomenuo da se taj grad dosta proširio u posljednje vrijeme, te da su primjetni u velikom broju strani investitori.

“Primjetan je veliki broj naših dosadašnjih turista, koji su sada vlasnici nekretnina na prostoru Opštine Ulcinj. Mi kao Organizacije sproveli smo niz aktivnosti i manifestacija. Ulcinj su posjetili turoperatori, medijske kuće kao i agencije iz regiona I turoperatori iz Njemačke”,kazao je on.

Da je Ulcinj mjesto koje je jako interesantno turistima, zbog veličine njegovih plaža i prirodnih ljepota, mišljenja je Hodžić.

“Smatram da svaki naš gost može u Ulcinju pronaći nešto zanimljivo. Od skoro imamo registrovano seosko domaćinstvo i intezivno radimo na obilježavanju pješačkih staza i formiranju hajking kluba. Ljetnja scena počinje u julu mjesecu kao i Oldtajmer fest. Brojne kulturne i zabavne manifestacije planirali smo za septembar, u cilju produženja ljetnje tuističke sezone. Tu su modni događaji, Jesenja korpa koju organizujemo treću godinu za redom, zatim Dani bamija, Sajam knjiga …”, naveo je Hodžić.

On je podsjetio da su za promociju grada Ulcinja u velikoj mjeri zaslužni i privrednici, koji kroz aktivnosti koje organizuju, poput sportova na vodi koje se održavaju na Velikoj plaži, doprinose boljoj turističkoj ponudi.

“Takođe, spomenuo bih sve veći broj info punktova, u našem gradu ih ima 9. Prošle godine smo pokrenuli aplikaciju RB 90 preko koje online svaki stanodavac može da prijavi svoje goste, što je svakako olakšalo ovu procedure. Jako smo zadovoljni jer je broj korisnika sve veći”, poručio je Hodžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve