Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Otvorena pomorska linija Budva-Dubrovnik

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović kazao je da je ova morska veza višestruko značajna za domaći saobraćaj i turizam

Prvi putnici pomorske linije Budva-Dubrovnik danas su se ukrcali na brod Antonija hrvatske kompanije Kompas koja će do kraja septembra saobraćati dva puta dnevno na ovoj relaciji, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović kazao je da je ova morska veza višestruko značajna za domaći saobraćaj i turizam.

“Najavio sam ovu liniju u januaru mjesecu. Mislim da mnogi nisu mislili da ćemo uspjeti da je lansiramo tokom ove ljetne sezone. Moram da se zahvalim prije svega mojim zaposlima u Ministarstvu saobraćaja i pomoćstva za izvanredan rad od januara do danas da ovaj projekat privedemo kraju. Ovo će da rastereti drumski saobraćaj između Herceg-Novog i Dubrovnika. Zadovoljstvo mi je da najavim još jednu liniju Bar-Ankona od 9. jula”, kazao je Radulović prilikom svečanog pokretanja linije.

On je dodao i da je u pripremi tender za izgradnju mosta Šćepan Polje i zajedničku željezničku stanicu sa Srbijom.

Direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj kazao je da je cjelokupan posao pripreme luke, odrađen jako brzo, a da je preduslov za ovu liniju bilo vraćanje Luke Budva građanima.

-Da bi se ova ideja realizovala, morali smo vratiti povjerenje građana. Tada smo saopštili i da će i građani imati komunalne vezove, kazao je Mikijelj.

Putovanje katamaranom Antonija od Budve do Dubrovnika traje dva sata Brod može da preveze 242 putnika.

-Cijena povratne karte za odraslu osobu je 69 eura, dok je cijena karte u jednom smjeru 55 eura. Cijena za djecu uzrasta od sedam do 14 godina je 34 i po eura, dok je za djecu do sedam godina putovanje besplatno, kazao je izvršni direktor kompanije Kompas, Bojan Aljinović.

Na prvom, svečanom putovanju prisustvovao je veliki broj predstavnika domaćih medija, a prodat je i veliki broj karata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar
29.06.2024-16:57 16:57

Zna li ko Koliko kosta karta i koliko ura se vozi u oba prava ?

Seoca
29.06.2024-21:44 21:44

Odmah je zatvoriti, isto kao pozemni i vazdušni saobraćaj, obustaviti sve kredite i bespovratne, I ODMAH CELA EU DA UVEDE VIZE CRNOJ GORI i da Hrvatska odmah zatraži od četničke vlade Mandić-Knežević RATNU ODŠTETU OD 600 MILIONA DOLARA I IZRUČENJE 120 ratnih zločinaca koje vlada Srbije, četnička vlada Crne Gore još uvijek kriju u Crnoj Gori!!!