Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Opština Bar podržala mlade poljoprivrednike i zanatlije

Ove godine, kako je saopštila ta gradska uprava, javnim pozivima opredijeljeno je 30.000 eura za podršku mladim poljoprivrednicima i 30.000 eura za razvoj zanatstva

Danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima za 2024. godinu i zanatlijama koje je Opština Bar podržala ove godine.

Ove godine, kako je saopštila ta gradska uprava, javnim pozivima opredijeljeno je 30.000 eura za podršku mladim poljoprivrednicima i 30.000 eura za razvoj zanatstva.

“Dobitnik granta iz oblasti poljoprivrede je Šaban Grgurević koji je kao mladi poljoprivrednik podržan sa 10.000 eura, dok su za razvoj zanatstva podržani Danijela Bajčeta i Ardijan Bajrović sa po 3.000 eura”, kaže se u saopštenju Opštine Bar.

Od 2021. godine otkad se sprovode ovi programi podrške, navodi se da je Opština Bar kumulativno plasirala gotovo 60.000 eura za podršku mladim poljoprivrednicima, dok je u istom periodu za razvoj zanatstva plasirano gotovo 40.000 eura.

Sekretarka za Sekretarijata za privredu Opštine Bar Marina Trceta istakla je važnost ovih programa podrške, naglašavajući da se ovim mjerama nastoji spriječiti odlazak mladih, dok se istovremeno promoviše razvoj poljoprivrede i zanatstva kao bitnih privrednih grana sa velikim potencijalom za dalji razvoj.

Trceta je istakla zadovoljstvo što je pored poljoprivrede podržano i dvoje barskih zanatlija koji na svojevrstan način čuvaju tradiciju našeg grada koju moramo njegovati, dodajući da lokalna uprava ulaže napore da pruži podršku i na taj način unaprijedi poslovni ambijent za privrednike iz ove oblasti.

Potpisivanju ugovora su pored sekretarke Trcete prisustvovali Marko Novaković i Danka Vukmanović kao članovi Komisije za dodjelu sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima, kao i Aleksandar Stjepčević, Vesna Markoč i Elizabeta Vuksanović kao članovi Komisije za dodjelu sredstava za razvoj zanatstva za 2024. godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve