Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Od Podgorice do Andrijevice 38 minuta, do Budve 35 minuta, do Beograda 3 sata i 15 minuta, do Prištine 1 sat i 40 minuta…

''Izgradnja planiranih autoputeva i brzih saobraćajnica u Crnoj Gori značajno će skratiti vrijeme putovanja, povećati bezbjednost i udobnost saobraćaja''

Vlada Crne Gore je utvrdila pet razvojnih koridora: autoput Bar – Boljare; Jadransko – jonski autoput; brza saobraćajnica duž crnogorskog primorja; brza saobraćajnica Bijelo Polje – Pljevlja – granica sa BIH; i brza saobraćajnica Podgorica – Nikšić – Žabljak – Pljevlja, navodi Monteput. Objavili su i koliko će biti vrijeme putovanja nakon izgradnje dionica.

Slika 3: Tabelarni prikaz vremena putovanja nakon izgradnje planiranih dionica

“Ovih pet koridora razvijeno je kroz 18 dionica autoputeva i brzih saobraćajnica, koje predstavljaju zasebne građevinske i funkcionalne cjeline”, ističe se.

Slika 4: Tabelarni prikaz vremena putovanja, u odnosu na gradove iz okruženja, nakon izgradnje planiranih dionica

Izradom tehničke dokumentacije stiču se preduslovi za izgradnju što dalje zavisi od dinamike izgradnje u regionu i obezbjeđivanja sredstava finansiranja.

“Izgradnja planiranih autoputeva i brzih saobraćajnica u Crnoj Gori značajno će skratiti vrijeme putovanja, povećati bezbjednost i udobnost saobraćaja. Očekivano vrijeme putovanja određenom dionicom računa se u odnosu na dužinu dionice i dozvoljenu – projektovanu brzinu kretanja na toj dionici”, navodi Monteput.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve