Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Od eloskirane bravarije do Rusa od 31.000 eura

Jasno je da je u pitanju posao koji osovina Spajić-Mandić radi pred izbore u Nikšiću po oprobanom modelu u kojem će ceh platiti građani Crne Gore, a milione izvući pojedinci bliski nekadašnjem DF i sadašnjem PES. Da li je među tim pojedincima i elokisarni ministar Mujović – ostavićemo nadležnim organima da utvrde.

Piše: Neven Mitrović

Ako je neko pomislio da će „eloskirani“ ministar energetike Saša Mujović podnijeti ostavku poslije katastrofe CEDIS-a i isključenja struje za pola regije, grdno se prevario. Ipak je on samo jedan od taster ministara osovine Spajić-Mandić i uradiće sve što mu se odredi i naredi.

Podsjetimo, Mujović je uhvaćen u laži nakon što je objavljen izvještaj Evropske mreže operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E) u kome se navodi da je regionalna havarija u elektroenergetskom sistemu, koja je 21. juna dovela do nestanka struje u skoro cijeloj Crnoj Gori, djelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, nastala nakon ispada dva dalekovoda u razmaku od 13 minuta. Prvi je bio upravo na dalekovodu Ribarevine – Podgorica koji je isključen zbog kratkog spoja.

Iako je istraga nedvosmisleno utvrdila da je ipak sve krenulo od Crne Gore i nastavilo se lančano prema Albaniji, Mujović se odmah nakon havarije i nestanka struje istrčao da kaže da problem nije nastao u Crnoj Gori.

Zamislite da država otkupi neku drugu imovinu za 20 miliona – recimo neki veliki hotel ili tržni centar i onda ga ponudi za 31.000 eura mjesečno. Da li bi vam to djelovalo kao namješten posao?

Bolje da se držao politikantstva

Za Crnu Goru i našu ekonomiju bi bilo najbolje da se Mujović držao politike, ali na žalost, odlučio je da se bavi i energetikom i ekonomijom.

Sad je taj „eksert“ potpisao ugovor za Željezaru po kojoj će firma 8B kapital koja ga je zakupila davati 31.000 eura mjesečno na 50 godina. Koliko je to ”dobar posao”, najbolje se da vidjeti iz cijene koja je plaćena turskom vlasniku – Tosjali grupi, kojoj je isplaćeno 20 miliona eura. Znači sa ovako mizernim zakupom će se samo ulaganje isplatiti Crnoj Gori za 53 godine! Naravno, znamo svi mi da ova kompanija neće ostati u Nikšiću ni godinu, odnosno dok ne izvuče milione na druge načine.

Ministar se naravno pravi lud – najavio je izradu eloksirane bravarije, sad predaje Željezaru od 20 miliona za 31.000 mjesečno, a niko da pita toga eksperta zašto ne podnese ostavku.

Sumnjiva kompanija registrovana na adresi advoakta u Luganu

Naravno, pravo pitanje je kakva je kompanija kojoj se predaje Željezara? Osnovana je 17.06. 2022 i nema podataka o pravim vlasnicima. Specifičnost tog datuma je da je to par mjeseci prije donošenja odluke o preuzimanju Željezare za 20 miliona eura od Toščelika.

Osovina Spajić-Mandić radi posao pred izbore u Nikšiću po oprobanom modelu u kojem će ceh platiti građani Crne Gore

Kompanija je registrovana na adresi u Luganu koja je očigledno adresa advokata koji registruje ove firme, jer je na istom mjestu registrovano i drugih 14 kompanija. Osnovna djelatnost firme je trgovina i nema nikakve naznake da je u pitanju firma koja ima ikakav kredibilitet za upravljanje kompanijom koja proizvodi čelik.

Sve u svemu jasno je da je u pitanju posao koji osovina Spajić-Mandić radi pred izbore u Nikšiću po oprobanom modelu u kojem će ceh platiti građani Crne Gore, a milione izvući pojedinci bliski nekadašnjem DF i sadašnjem PES. Da li je među tim pojedincima i elokisarni ministar Mujović – ostavićemo nadležnim organima da utvrde.

Ostaje otvoreno pitanje – zamislite da država otkupi neku drugu imovinu za 20 miliona – recimo neki veliki hotel ili tržni centar i onda ga ponudi za 31.000 eura mjesečno. Da li bi vam to djelovalo kao namješten posao? Upravo tako, djeluje i nama isto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pilana
02.08.2024-15:23 15:23

Zar postoji još i jedan Crnogorac koji
ovome tandemu može išta
povjerovat?

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
02.08.2024-16:32 16:32

Na sva ministrova upozorenja menadžmentu elektro privrede i Cedisa da smanje sebi plate, su mu oni odgovorili ,, Nemaš ti problema samo reči za kad ti to treba”.

Cetinje
03.08.2024-10:57 10:57

Mujovć “eliksirani” + CEDIS = Našla šerpa zaklop