Nedjelja, 30 Juna, 2024
Rubrika:

NOVE NEISTINE DOPISNICE VIJESTI IZ KOLAŠINA: Šćepanovićeva falsifikovala izjavu Radović Jelovac

Radović Jelovac međutim za Portal Aktuelno kaže da je izjava netačno interpretirana, te da je kontaktirala dopisnicu Šćepanović i tražila ispravku svojih navoda. Radović Jelovac kaže da je na Odboru bilo mnogo važnijih tema od onih koje je dopisnica stavila u fokus, a uz to i netačno prenijela, te da smatra da se iza takvog izvještavanja skreće pažnja sa suštine čitavog procesa.

Dopisnica Vijesti iz Kolašina Dragana Šćepanović još jednom je uhvaćena u pisanju neistina, ovoga puta u tekstu koji izvještava sa skupštinskog Odbora za planiranje i uređenje prostora, pod naslovom Kolašin: DUP “Centar” daje smjernice za uništavanje, a ne zaštitu prostora. Da je netačno prenijela ono što se govorilo na sjednici, Portalu Aktuelno je potvrdila Sonja Radović Jelovac, koja je bila na čelu tima za izradu izmjena i dopuna Prostorno – urbanističkog plana (PUP) Kolašina.

U tekstu Šćepanovićeve se naime navodi:

„Prema riječima Sonje Radović Jelovac, koja je bila na čelu tima za izradu izmjena i dopuna PUP-a, aktuelni DUP “Centar”, donesen prije deceniju i po, najveći je problem, naročito kada je riječ o spratnosti objekata. DUP daje mogućnost za suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje, što je šest etaža, plus velike nagibe krovova, pa možemo da pretpostavimo koje su manipulacije u korišćenju tavanskog prostora. Dobijamo i različitu interpretaciju na terenu. Još od 2018. godine priča se o zaštiti centra Kolašina i takvi apeli ka Vladi su stalno išli od opštine, ali 42. Vlada je to ignorisala”, rekla je ona.

Sonja Radović Jelovac

Radović Jelovac međutim za Portal Aktuelno kaže da je izjava netačno interpretirana, te da je kontaktirala dopisnicu Šćepanović i tražila ispravku svojih navoda. Radović Jelovac kaže da je na Odboru bilo mnogo važnijih tema od onih koje je dopisnica stavila u fokus, a uz to i netačno prenijela, te da smatra da se iza takvog izvještavanja skreće pažnja sa suštine čitavog procesa.

Portal Aktuelno je detaljno izvještavao sa Javne rasprave Nacrt Izmjena i dopuna (ID) Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin održane prije skoro godinu dana kada su Kolašinci ustali protiv predloženih rješenja upravo zato što im se organičavala gradnja na njihovoj imovini. Kolašinci su na prvoj Centralnoj javnoj raspravi pokazali veliko interesovanje za ovaj dokument, a primjedbe građana su se najviše odnosile na namjenu prostora u samom centru grada. U Kolašinu se komentariše da je Centar za kulturu bio dupke pun samo dva puta – na guslarskoj večeri i tokom javne rasprave. To najbolje pokazuje interesovanje građana za ovaj planski dokument koji ne samo da uređuje prostor u Kolašinu, već raspolaže imovinom i nasljeđem brojnih građana koji žele da žive od svojih nepokretnosti.

Dopisnica režimskog, srpskog tabloida Vijesti Dragana Šćepanović – prije nego Aktuelno raskrinka njene laži (lijevo) i nakon što to učinimo (desno): Dopisnica i njen reketaški koncern targetiraju investitore koji ne žele da plate reket, koristići se notornim lažima kao što je ova vezano za stub žičare K7, dok na ”sitnice” kao što je nelegalna gradnja Skijališta ili ”prijatelja” iz URA-e Mija Struje uporno ćute. Takva selektivnost je postala očigledna pa nije ni čudo što u Kolašinu Vijestima i dopisnici ne vjeruje više niko, a njihov štampani proizvod se najviše kupuje zimi kada može da posluži za potpaljivanje ognja.

Portal Aktuelno je već pisao da se građanima Kolašina predloženim rješenjima uskraćuje pravo da raspolažu svojom imovinom i da žive od svog nasljeđa. Zbog toga je većinski stav da bi trebalo sačekati usvajanje novog zakona o planiranju prostora, kojim se vraćaju ingerencije opštinama da donose lokalna planska dokumenta. Jednostavno rečeno – da Kolašinci uređuju svoju kuću i odlučuju o svojoj đedovini, umjesto ministara, planera, mafijaških medija i ostalih interesnih grupa. Planeri moraju da imaju za cilj unapređenje kvaliteta života građana Kolašina, u skladu sa novim okolnostima koje je donio investicioni bum u gradu. Neophodno je da planska dokumenta prepoznaju interes građana Kolašina i strateških ciljeva lokalne uprave. Jer većinu građana isključivo zanima gradnja na sopstvenim parcelama, a da su skoro bez interesovanja za poglavlje koje se odnosi na ekosistemske usluge i valorizaciju “zelenog” fonda. Građani su se ujedinili protiv rješenja koja su gurali NVO zelenih, koji su u jednom periodu imali podršku lokalne uprave i dobre prijateljske odnose sa čelinicima tadašnje kolašinske administracije, mafijaških medija i njihovih dopisnika. Sada je situacija drugačija jer se ne može protiv volje Kolašinaca zaustavljati razvoj grada i valorizacija imovine u gradskom jezgru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve