Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Mugoša o slučaju Kavarića: Izostaje odgovornost zbog brojnih nezakonitih otkaza

On ukazuje da je tada u 2021. godini u više navrata upozoravao novu vlast da kako on kaže ''zbog nevjerovatnih poriva revanšizma ne lišavaju javni zdravstveni sistem niti jednog ljekara a kamoli nekoga dokazane stručnosti kao što je pedijatar dr Kavarić''

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i šef Poslaničkog kluba te partije u Skupštini Boris Mugoša oglasio se povodom odluke Vrhovnog suda kojom je potvrdio odluku Višeg suda da je rješenje o prekidu radnog odnosa dr Nebojše Kavarića nezakonito.

– I što ćemo sad sa odgovornošću onih koji su sve ovo sprovodili i onih koji su na sve ovo žmurili. Isti ti nam i sada dijele lekcije o vladavini prava i generalizujući određene pojave lijepe svakom razne nemoralne etikete i sl. – navodi Mugoša.

On ukazuje da je tada u 2021. godini u više navrata upozoravao novu vlast da kako on kaže “zbog nevjerovatnih poriva revanšizma ne lišavaju javni zdravstveni sistem niti jednog ljekara a kamoli nekoga dokazane stručnosti kao što je pedijatar dr Kavarić”.

Mugoša dalje ističe da je tada primijetio u javnosti i neke reakcije zadovoljstva što je dr Kavarić dobio otkaz, bazirane na uskopolitičkim porivima, što je kako tvrdi još jedan pokazatelj ozbiljnog iščašenja društvenog ambijenta.

On navodi da je uvijek govorio da politička pripadnost ne čini doktora boljim ili lošijim, nego rezultati njegovog rada i da ako je bilo grešaka u prošlosti kod kadriranja u zdravstvu, a bilo ih je po njegovom mišljenju, ne mogu seispraviti novim greškama kojih je sijaset nakon avgusta 2020.

– Tako se Crna Gora ne mijenja nabolje, a morala bi – zaključuje Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ja
01.07.2024-16:09 16:09

Mugosa uvijek ima dopadljivu pricu.
Ali ponekad promasi poentu.
Sad je ok Oko kavarica.
Slazem se.
Ima tema Gdje Je podbacio u skupstini i u odborima