Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

Morsko dobro: Izvještaji o troškovima od 100.000 eura su potpuno netačni

Podsjetimo, oni su reagovali na objavu predsjednika Glavnog odbora SDP-a i predstavnika Evropskog saveza Mirka Stanića

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore oštro je osudilo, kako su naveli, kontinuirano širenje laži i dezinformacija od strane političkih aktera.

Podsjetimo, oni su reagovali na objavu predsjednika Glavnog odbora SDP-a i predstavnika Evropskog saveza Mirka Stanića.

“Zanimljivo je da je rukovodstvo JP Morsko dobro u samo jednom restoranu u Budvi pojelo 100.000 eura na ime “reprezentacije”, što znači da imaju dobar apetit i visok koalicioni kapacitet za “meritokratski” PES”, napisao je Stanić na mreži X.

Iz Morskog dobra očekuju da se Stanić suzdrži od , kako kažu, daljih neistinitih izjava i da preuzme odgovornost za svoje riječi.

“Prvo, izvještaji o troškovima od 100.000,00 eura su potpuno netačni i predstavljaju zlonamjerni pokušaj da se naškodi ugledu našeg preduzeća. Takve izjave su nedopustive i u suprotnosti su s istinom. Naši troškovi su pažljivo planirani i sprovedeni u skladu sa važećim zakonima i propisima za javna preduzeća. Drugo, tvrdnje o skupovima u restoranima sa navodno nesrazmjernim troškovima su neistinite. Svi troškovi preduzeća su dokumentovani i odvijaju se unutar predviđenih budžetskih sredstava u skladu s javnim interesom”, naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, troškovi reprezentacije za 2023. godinu iznose ukupno 42.524,21 eura i odnose se na sljedeće aktivnosti: organizacija studijskog putovanja za zaposlene, svečana novogodišnja večera za 153 zaposlena, trošak hrane i pića za zaposlene tokom preuzimanja trajekta “Ruka pravde” u Grčkoj, nabavka vode za potrebe zaposlenih na trajektu, aktivnosti Službe održivog razvoja.

Troškovi za 2024. godinu do 30. septembra, kako dodaju, iznose 8.339,08 eura.

“Svi troškovi su transparentni i sprovedeni u skladu sa zakonskim propisima. Ovakvi napadi skreću pažnju sa važnijih tema o unaprijeđenju upravljanja u zoni morskog dobra i zaštiti interesa države i građana. Javno preduzeće je odgovorno i posvećeno transparentnom radu i neće dopustiti da se neosnovane tvrdnje koriste kao oružje u političkim igrama. Zahtijevamo od gospodina Stanića da javno dostavi na uvid račun u iznosu od 100.000,00 koji je naveo u tekstu. Ukoliko u što kraćem roku, ne dostavi isti račun javnosti, očekujemo da se gospodin Stanić javno izvini zbog svojih neistinitih navoda”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve