Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Mašković: Prvo milion za ugovore o djelu, pa tek onda 100 eura za podstanare

On je amandmanima na budžet za 2024. godinu zatražio, kaže, da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima poveća sa 50 na 100 eura.

Pozivam neodgovorne nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura, poručio je odbornik Socijaldemokrata (SDCG) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković. 

On je amandmanima na budžet za 2024. godinu zatražio, kaže, da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima poveća sa 50 na 100 eura.

“Ukupan iznos od 100 hiljada eura za tu namjenu bio bi obezbijeđen bez povećanja ukupnog budžeta, već kroz racionalizaciju neproduktivnih troškova u budžetu (smanjenje izdataka za ugovore o djelu koji su iznosili skoro milion eura)”, napisao je Mašković u objavi na mreži X.

Međutim, kako kaže, taj amandman, “kao i svi amandmani opozicije, je odbijen”.

“Danas, osam mjeseci kasnije, Glavni grad pravi Nacrt odluke iz oblasti socijalne i dječije zaštite, predviđajući ono što sam tada tražio kroz amandman na budžet, koji je bio odbijen samo zato što je dolazio od strane opozicije. Pozivam neodgovorne nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura”, stoji u objavi Maškovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve