Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

INFRASTRUKTURNI BUM U KOLAŠINU: Pripremni radovi za vodovod u toku

Naravno da ni ovaj projekat, kao i svi drugi kojima se Kolašin razvija u modernu turističku destinaciju, nije prošao bez opstrukcija, ali ni negativnog izvještavanja od strane ''medijskog ganga'' Vijesti i njihove dopisnice Dragane Šćepanović, i sa njom povezanih lica

Nakon što je potpisan ugovor između investitora na skijalištima Kolašin 1450 i 1600 i Opštine Kolašin, čime su se stvorili uslovi za izgradnju kvalitetne komunalne infrastrukture na ovim lokacijama kao nastavak najvećih investicija u regionu, još jedna vijest je obradovala Kolašince. U toku su pripremni radovi za vodosnabdijevanje i vještačko osnježavanje Skijališta Kolašin i grada Kolašina, čime se stvaraju uslovi da se već ove sezone ova Opština pozicionira na mjestu koje svojim prirodnim ljepotama i zaslužuje – kao ski centar koji može da parira najboljim svjetskim ski destinacijama.

Podsjećamo, kapacitet projektovanog vodovoda je 140 litara u sekundi, od čega veći dio vode ide za grad, a manji za skijališta. Predviđeno je i da se od početka radova oni moraju završiti u roku od 200 dana, čime će se omogućiti bolji preduslovi za turizam, kao i alternativno vodosnabdijevanje grada.

Naravno da ni ovaj projekat, kao i svi drugi kojima se Kolašin razvija u modernu turističku destinaciju, nije prošao bez opstrukcija, ali ni negativnog izvještavanja od strane ”medijskog ganga” Vijesti i njihove dopisnice Dragane Šćepanović, i sa njom povezanih lica, u prvom redu Miodraga Vlahovića, zvanog Mijo Struja, odbornika URA u lokalnom parlamentu koji je bio omiljeni sagovornik Šćepanovićeve kada je trebalo da se opstruira čitav proces.

Dopisnica režimskog, srpskog tabloida Vijesti Dragana Šćepanović – prije nego Aktuelno raskrinka njene laži (lijevo) i nakon što to učinimo (desno): Dopisnicu i njen reketaški koncern ne zanimaju pripremni radovi za vodosnabdijevanje i vještačko osnježavanje Skijališta Kolašin i grada Kolašina, oni vole da targetiraju investitore koji ne žele da plate reket, koristići se notornim lažima kao što je ona vezano za stub žičare K7, ili navodno zagađivanje vode od strane hotela na Bjelasici, dok na ”sitnice” kao što je nelegalna gradnja Skijališta ili ”prijatelja” iz URA-e Mija Struje uporno ćute. Vijesti i dopisnica su takođe sabotirali projekat vodosnabdijevanja. Takva selektivnost je postala očigledna pa nije ni čudo što u Kolašinu Vijestima i dopisnici ne vjeruje više niko, a njihov štampani proizvod se najviše kupuje zimi kada može da posluži za potpaljivanje ognja.

Kako Šćepanovićeva nije mogla da nađe profesionalne i stručne sagovornike, Mijo Struja koji nema veze sa ovim pitanjem ni obrazovanjem ni iskustveno, bio je idealan za njen tabloid Vijesti u pokušaju da se grad Kolašin i Skijalište drže bez vode i vještačkog osnježavanja. Mijo Struja je i interesno vezan za ovu temu, jer svaka legalna radnja u skladu sa zakonima, planskim dokumentima i procedurama dovodi u pitanje njegov nelegalno izgrađeni objekat na planini, uz samu stazu, koji je odavno zaveden od strane zvaničnih organa, inspekcija i katastra kao sagrađen na divlje. Zato se Mijo Struja protivio projektu, tražeći da se ispita kapacitet vode na Bjelasici, iako je taj posao već detaljno odražen od strane za to sertifikovanih kompanija. Po Kolašinu se ozbiljno spekulisalo da Mijo Struja, u dogovoru sa svojom suprugom Milenom Vlahović koja je predsjednik Odbora direktora Skijališta Crne Gore, nudi da on „donira“ projekat „privremenog“ osnježavanja, mimo planskih dokumenata i pravila prostornog planiranja.

Sada je već izvjesno da Šćepanovićeva i njeni nalogodavci iz Kolašina gube sve bitke jer im Kolašinci više ne vjeruju ništa, nakon što su više puta uhvaćeni u laži. Posebno u onoj da hotel na Bjelasici zagađuje vodu, što je demantovao Institut za javno zdravlje. Vodu na Bjelasici su mutili samo sitni lični interesi pojedinica i njihovih medija, naviklih da galamom zamagle istinu. Na njihovu žalost, medijske fekalije koje su prosipali nijesu uspjele da zagade Kolašin, koji je izabrao razvoj umjesto zaostajanja.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kolašinka
28.06.2024-17:34 17:34

Tačno će Draganče završiti kao Vanjica u zagrljaju retrivera.Svako jutro prolazi mi kraj kuće i žao mi nje i Buda Minića.A tako su slični.Šteta za oboje.