Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Potrebna dugogodišnja ispravna ekonomska politike da bi naš kreditni rejting imao investicioni potencijal

Oni su podsjetili da Crna Gora ima siromašnu ekonomiju, nestabilan poslovni ambijent i skromnu investicionu privlačnost i biće potrebna dugogodišnja ispravna državna i ekonomska politike da bi naš kreditni rejting imao investicioni potencijal

Premijer i Ministar finansija su pompezno obavijestili javnost da je kreditna agencija Mudis nakon jedanaest godina podigla kreditni rejting Crne Gore sa B1 na Ba3. To jeste dobra vijest ali su obojica zaboravili da kažu o kakvom se rejtingu radi, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Naime, ocjena B1 znači da država trenutno može ispunjavati obaveze prema povjeriocima ali da nema garancija da će i ubuduće to moći. Ocjena Ba3 je za nijansu povoljnija ali i ona se odnosi na stanje javnih finansija koje ne garantuje pouzdano izmirenje obaveza. Pritom, obje ocjene spadaju u špekulativni kreditni rejting što svakako nije razlog za radovanje”, pojasnili su iz GI 21.maj.

Oni su podsjetili da Crna Gora ima siromašnu ekonomiju, nestabilan poslovni ambijent i skromnu investicionu privlačnost i biće potrebna dugogodišnja ispravna državna i ekonomska politike da bi naš kreditni rejting imao investicioni potencijal.

“Zato je važno i da providnom propagandom ne zamagljujemo realno ekonomsko stanje kao i loše političke prilike u našoj zemlji”, zaključ ili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve