Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

EPCG Solar gradnja: Raskidamo ugovor sa kompanijom Kaldera

''Naša kompanija želi da se razvija a ne da ode putem stagnacije, jer kao privredni subjekt imamo odgovornost za više stotina zaposlenih, pa samim tim ne želimo da ugrozimo ni na koji način svoju finansijsku stabilnost''

Menadžment EPCG Solar gradnja je odlučio da sa kompanijom Kaldera raskine ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, saopšteno je iz te kompanije.

“Ovakva odluka donesena je kako naša kompanija ni u kom pogledu ne bi dovela u opasnost svoje poslovanje, jer smo svjesni rizika koje sa sobom nose sankcije Stejt departmenta. Naša kompanija želi da se razvija a ne da ode putem stagnacije, jer kao privredni subjekt imamo odgovornost za više stotina zaposlenih, pa samim tim ne želimo da ugrozimo ni na koji način svoju finansijsku stabilnost”, navodi se u saopštenju EPCG Solar gradnja.

Svakako, dodaju, EPCG Solar gradnja će u budućem periodu nastaviti da se pozicionira na evropskom tržištu, što je, kako kažu, jedan od postulata koji je i dogovoren sa MEIR i koji će zajedno sa resornim ministrom sprovoditi, “kako bi kompanija proširila svoje poslovanje, čime ćemo u budućnosti donijeti benefite zaposlenima, EPCG SG i državi kojoj uredno izmirujemo sve obaveze”.

“Takođe, radi potpuno tačnog informisanja javnosti, moramo istaći da EPCG SG nije kako je navedeno u dnevniku TV E od 19č ( 10.07.2024), sklopila PTS sa Kalderom kada je ova kompanija bila na crnoj listi SAD, već je ugovor sklopljen prije odluke Stejt departmenta a bitno je napomenuti i demantovati natpise portala Antena M od 24.06.2024 da je Kaldera bila strateški partner Solara, jer ugovor o PTS nije ugovor o strateškom partnerstvu, pa bi bilo svrsishodno da mediji ubuduće prave razliku u stvarima koje su opštepoznate”, kažu u saopštenju.

Nadaju se da će se situacija u našem regionu, Evropi i svijetu normalizovati i da će saradnje kompanija koje se bave sličnim djelatnostima biti moguće bez ograničenja, “jer su sami postulati EU takvi da se tržišta uvezuju i da Balkan u budućnosti shodno evropskoj agendi bude jedinstven ekonomski prostor”.

“Na kraju, ostajemo privrženi zelenoj energetskoj revoluciji, čiji smo pionir u ovom dijelu Evrope i bez lažne skromnosti i lider a na tom mjestu planiramo da ostanemo i u budućnosti”, zaključuju iz EPCG Solar gradnja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve