Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Elvir Petović pobjednik konkursa za idejno rješenje logotipa i znaka Kuće maslina

''Odabrano idejno rješenja znaka i logotipa društva simboliše harmoniju tradicije i savremenosti, omaž kulturnom nasljeđu, ali i zamajac napretku u oblasti održivog razvoja i očuvanja životne sredine'', dodaju iz Kuće maslina

Elvir Petović pobjednik je konkursa za idejno rješenje logotipa i znaka Kuće maslina.

“Prva nagrada na Javnom konkursu za idejno rješenje znaka i logotipa “Kuća maslina” DOO Bar dodjeljuje se radu pod šifrom 1096, autora Elvira Petovića iz Bara”, navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

Pobjedničko idejno rješenje znaka i logotipa društva „Kuća maslina“ DOO Bar, kako su pojasnili, sastoji se od motiva sa veza crnogorske nošnje, grafičkog reprezenta objekta Kuće maslina, listova masline, kao i kapi maslinovog ulja, što, kažu, reflektuje kulturološki identitet, arhitektonsku specifičnost, kao i bogatstvo prirodnih i poljoprivrednih resursa Bara i Crne Gore.

Kuća maslina logo na zelenoj podlozi

“Odabrano idejno rješenja znaka i logotipa društva simboliše harmoniju tradicije i savremenosti, omaž kulturnom nasljeđu, ali i zamajac napretku u oblasti održivog razvoja i očuvanja životne sredine”, dodaju iz Kuće maslina.

Usljed nesavjesnog djelovanja posjetilaca, navode da se pristup zelenom području u okviru Spomenika prirode ,,Stara maslina”  zabranjuje svim neovlašćenim licima!

Iz uprave “Kuće maslina” podsjećaju da se navedeno područje Spomenika prirode nalazi pod video nadzorom.

“Molimo sve posjetioce da vode računa o kondicionom stanju Stare masline, simbolu Bara i Crne Gore, i time poštuju napore koje stručna lica ulažu u optimalan razvoj najpoznatije zaštitnice u Južnoj Evropi. Raduje nas činjenica da je nastupio vegetativni porast iz bazalnog područja najstarijeg dijela stabla; međutim, bezobzirne aktivnosti pojedinaca mogu ugroziti dalji napredak naše starice. Omaž drevnom stablu iskazujmo kroz savjesno i odgovorno društveno djelovanje”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve