Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Ekonomskom inkluzijom žena do snažnije ekonomije

Guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović na konferenciji Žene u menadžmentu

Guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović učestvovala je na konferenciji Žene u menadžmentu – snaga promjena i ekonomskog napretka koju je organizovala Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada Podgorica i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Radović je istakla da trenutna pozicija žena u crnogorskoj ekonomiji, i pored određenih pomaka, još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou i da ta činjenica ostavlja puno prostora, ali i obavezu da se napori koji se ulažu u tom pravcu nastave.

“Pozicioniranje žena na upravljačkim funkcijama ne samo da doprinosi njihovom ličnom razvoju, već značajno podstiče ekonomski i cjelokupni napredak našeg društva, što potvrđuju brojna istraživanja“, kazala je guvernerka Radović.

Guvernerka je istakla i da žene na menadžerskim pozicijama, kroz mudre odluke i posvećen rad, postavljaju standarde izvrsnosti i efikasnosti u poslovnom svijetu, što direktno doprinosi postizanju boljih poslovnih rezultata preduzeća kojima rukovode i, posredno, snažnijem i otpornijem ekonomskom rastu i razvoju Crne Gore.

Kao institucija posvećena snaženju finansijske i ukupne ekonomske stabilnosti, Centralna banka će se, po riječima guvernerke, zalagati i snažno doprinositi unapređenju poslovnog ambijenta za razvoj preduzeća koje su u vlasništvu žena ili kojima one upravljaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
FreeMN
27.03.2024-12:21 12:21

..znaci iz frizidera je krenula da izlazi ka vucic….nesudjena princeza od monaka