Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Dodjeljene nagrade Privredne komore

Tradicionalno, na rođendan, Privredna komora dodijela je nagrade uspješnim kompanijama i pojedincima. Ove godine, nagrađani su Centar za toksikološka istraživanja, Centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje, Business Intelegence Consulting i Sreten Mrvaljević, direktor Javne ustanove „Lovćen-Bečići“.

U ime nagrađenih, Vesko Mijajlović iz Centra iz Bijele zahvalio je na nagradi.

– Uvjeren sam da ćemo, počastvovani priznanjenem, uprkos složenosti vremena u kojima živimo i radimo, lakše ostvarivati nove i veće ciljeve, poručio je Mijajlović.

Predsjednik Filip Vujanović kaže da je najveća obaveza i misija Vlade, Privredne komore, banaka, ali i svih subjekata u društvu da obezbjede nova radna mjesta.

– Zadatak je da svi žive bolje a prije toga, svi moraju da rade. Crna Gora to može, rekao je Vujanović i iznio očekivanje da će ova godina i naredne biti godine boljeg ekonomskog ambijenta.

Predsjednik Privredne komore Velizar Mijušković napomenuo je da su vlasnici najuspješnih kompanija u Crnoj Gori svoje poslovanje počeli u teškim vremenima tranzicije. Tada, ističe, nisu čekali da Vlada rješava njihove probleme već su se sami s njima hvatali u koštac.

Mijušković apeluje da se zaštite privrednici jer su mnogi, navodi, na meti javnosti, često bez razloga.

– Ti ljudi su stvorili svoj kapital i mogu njima da upravljaju ne obazirući se šta neko u dokolici iz laičkih i političkih krugova misli o tome, kazao je Mijušković.

Privrednici, zaključuje Mijušković, zaslužuju poštovanje i zbog sljedeće činjenice: od 180 hiljada ukupno zaposlenih u Crnoj Gori, 120 ih radi u privredi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve