Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Armenko: Turistička sezona na koljenima

Cijeli turistički sektor našao se u neizvjesnoj situaciji, a najave za septembar i oktobar ne obećavaju

Ovogodišnja sezona je, prema svim najavama, trebalo da bude jedna od boljih u posljednje vrijeme. Međutim, kako tvrde neki ugostitelji, sezona na primorju je bukvalno na koljenima.

Cijeli turistički sektor našao se u neizvjesnoj situaciji, a najave za septembar i oktobar ne obećavaju. Nema više guranja s brojnim turistima baš ni u jednom našem gradu. Tek samo rijetki uživaju i imaju novčanik da zadovolje „žedne” vlasnike privatnih ugostiteljskih objekata, piše Primorski portal.

Ove riječi potvrđuje poznati ugostitelj iz Petrovca, Ilija Armenko. On navodi da je potrošnja gostiju izuzetno mala.

“Teško je vjerovati da možemo izdržati cijelu zimu ako ništa od sezone ne bude, a kako sezona inače traje do kraja oktobra, ako nešto krene nadam se da možemo i nešto više očekivati. Ono što me posebno iritira je činjenica da su zaposleni u TO Budva išli po svijetu po sajmovima i navodno tražili goste, a nikog nisu doveli. Znači da su se tamo po tuđem svijetu samo provodili”, kaže Armenko i ističe da, dok neko baš iz oblasti turizma ne bude u grupi rukovodećih ljudi, neće biti sreće.

“Mora neko da aktivira sve uspavane turističke aktere i uključi ih u promociju turizma i stvaranje održivog poslovnog ambijenta”, naveo je Armenko.

On smatra da svako treba da radi svoj posao.

“Dok god našu opštinu ne budu vodili odgovorni ljudi ne možemo očekivati boljitak. Kad je ova sezona u pitanju, mislim da smo zakasnili, ili bolje reći – novembar je potonja ura kad treba da kažemo dosta je više. Ko će da se odazove na naše vapaje da je nastupilo vrijeme brige i neizvjesne budućnost za crnogorski turizam? Ono što već mogu konstatovati jeste da protiče još jedna „uspješna sezona”, u kojoj smo samo dobro napunili kontejnere”, kaže on.

Armenko podsjeća da se nedavno predsjednik Borda direktora „Budvanske rivijere” hvalio dobitkom od dva miliona eura.

“Pa zar je moguće da smo i to čuli? U pitanju je jedan naš turistički gigant. Recimo, primjera radi, hotel u Petrovcu, koji je na obali, ima dobit od dva miliona. Mislim da nema sreće dok se svi hoteli ne privatizuju. Jer tuđu ruku svrab ne češe. Jer se u državnim hotelima samo broje noćenja, a ne pare. Moram da ponovim već ne znam koji put da su kod nas dovedeni niskoplatežni gosti, koji su samo brojka. Jedan Dubrovnik ima milijardu i dvesta od turizma, a cijela Crna Gora milijardu. Toliko o našem turizmu. Naši se ministri u turizmu često mijenjaju, svake druge godine. Na našu žalost, sa turizmom imaju veze samo to što je neki od njih boravio na nekoj našoj destinaciji kao turista”, smatra Armenko.

Smeća na sve strane, kontejneri puni

“Buljarica, Petrovac i Reževići već odavno zaslužuju da budu Opština. Kao što se vidi poslednjih godina, potpuno su zapostavljeni. Od kapitalnih investicija usađene su tri masline na ulazu u Petrovac i još poneka sitnica. Nikad prljavije ulice nisu bile, smeće je na sve strane, kontejneri su puni, a neki se ne prazne i po dva dana. Organizacija komunalnog reda je katastrofalna. Evo u poslednje dvije nedjelje nestaje voda u popodnevnim satima, što se nije dešavalo od kad je pušten regionalni vodovod. Turista je sve manje, a voda nestaje. Očigledno se radi o aljkavosti i nestručnosti menadžera „Vodovoda”. Dovoljno govori i sama činjenica da su tehnički direktor i šef ispostave „Vodovoda” u Petrovca otišli na odmor u avgustu i nikome se ne javljaju na telefon”, kaže on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve