Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Ambasadorka Francuske: Povezati Tivat sa gradovima Azurne obale

Ovo je, kako su saopštili iz ove opštine, njena prva zvanična posjeta tivatskoj lokalnoj upravi, tokom koje ju je predsjednik opštine upoznao sa brojnim aktuelnostima koje se odnose na Tivat i njegov razvoj, a prevashodno se tiču infrastrukturnih projekata, komunalnih djelatnosti, turizma i kulture

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori NJ.E. Anne-Marie Maskay susrela se danas sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

Ovo je, kako su saopštili iz ove opštine, njena prva zvanična posjeta tivatskoj lokalnoj upravi, tokom koje ju je predsjednik opštine upoznao sa brojnim aktuelnostima koje se odnose na Tivat i njegov razvoj, a prevashodno se tiču infrastrukturnih projekata, komunalnih djelatnosti, turizma i kulture.

“Ambasadorka Maskay je izrazila želju i namjeru da Tivat poveže sa nekim od gradova na Azurnoj obalim, sa kojim bi Tivat mogao ostvarivati zajedničku saradnju i sa kojim bi mogao razmjenivati korisne prakse u svim oblastima rada i funkcionisanja”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik opštine Tivat, kako su kazali, zahvalio je na ovoj inicijativi i istakao da lokalna uprava do sada nije ostvarila saradnju sa nekom od lokalnih uprava u Francuskoj te da stvaranje konekcija na ovom nivou može biti od višestruke koristi kako za lokalne uprave tako i za građane.

“Susretu u kabinetu predsjednika prisustvovala je i Laurence Levaudel-Clauss, savjetnica za saradnju i kulturu u Ambasadi Francuske i direktorica Francuskog instituta u Crnoj Gori. Posebna pažnja posvećena je velikim kulturnim manifestacijama koje se dešavaju u Tivtu i po kojima je Tivat postao prepoznatljiv, te je istaknuta velika mogućnost saradnje na ovom polju”, zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve