Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Ukrajinci u Crnoj Gori se u obrazovnoj sferi ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima

Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasymenko i ministar prosvjete Crne Gore su skrenuli pažnju na mnoge aspekte praktične bilateralne saradnje

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i njegovi saradnici sastali su se danas sa Olehom Herasimenkom, izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori. Konstatovano je da se sada u obrazovnoj sferi Ukrajinci u Crnoj Gori ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima, a sva aktuelna pitanja i izazovi se brzo i efikasno rješavaju.

Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasymenko i ministar prosvjete Crne Gore su skrenuli pažnju na mnoge aspekte praktične bilateralne saradnje.

“Ambasador je zahvalio ministru, Vladi i narodu Crne Gore na brižnom tretmanu prema ukrajinskoj djeci, koja su bila primorana da napuste Ukrajinu zbog ratnih dešavanja, a koja su obrazovanje nastavila u školama Crne Gore. Konstatovano je da se sada u obrazovnoj sferi Ukrajinci u Crnoj Gori ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima, a sva aktuelna pitanja i izazovi se brzo i efikasno rješavaju”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ambasador i ministar su se složili da je saradnja Ambasade Ukrajine i Ministarstva prosvjete Crne Gore na izuzetno visokom nivou i može biti uzor čak i za druge zemlje.

Ambasador Ukrajine i ministar prosvjete Crne Gore su izrazili uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve