Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Uređena zelena površina i dječije igralište u City kvartu

''Danas u City kvartu imamo jednu zaista lijepo uređenu zelenu površinu, po mjeri svih građana. Uredili smo prostor od oko 1.000 m², igradili dječije igralište, šetnu stazu i prostor za miran odmo''

Predstavnici Glavnog grada i Univerziteta Crne Gore obišli su uređenu površinu u City kvartu, a tom prilikom za najmlađe stanovnike ovog dijela grada bio je upriličen zabavni program.

Gradonačelnik Ivan Vuković, koji boravi u Sarajevu povodom obilježavanja dana grada, nije bio u prilici da prisustvuje događaju, te je putem video poruke poželio građanima ugodan boravak u novom zelenom kutku, a Univerzitetu Crne Gore uputio riječi zahvalanosti na podršci prilikom realizaciji ovog projekta.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

“Danas u City kvartu imamo jednu zaista lijepo uređenu zelenu površinu, po mjeri svih građana. Uredili smo prostor od oko 1.000 m², igradili dječije igralište, šetnu stazu i prostor za miran odmor. Zahvaljujući kolegama iz Komunalnih usluga ovaj prostor je u cjelosti osvijetljen, dok su kolege iz Agencije za stanovanje, zbog bezbjednosti najmlađih izvršili ograđivanje površine. Uređenje ove površine još jedan je dokaz da su Glavni grad i Zelenilo istrajni u namjeri da u svim djelovima grada formiraju nove zelene, da izgrade nove parkove i dječija igrališta, a time poboljšaju i uslove života svih građana”, kazala je direktorica Zelenila, Daca Popović, i istakla da je kompletna površina oplemenjena biljnim fondom i pokrivena sistemom za navodnjavanje.

Ispred Univerziteta Crne Gore, Nevena Mašanović istakla je da ovaj projekat predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje sa Glavnim gradom, te zahvalila svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

“Koristim priliku da zahvalim svim učesnicima na ovom projektu, Glavnom gradu na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, te ističem da ćemo uvijek biti raspoloženi za aktivnosti koje imaju za cilj humanizaciju ambijenta koji nas okružuje”, poručila je Mašanović.

Građani koji žive u ovom dijelu grada istakli su zadovoljstvo povodom realizacije ovog projekta koji je od velikog značaja za sve, a naročito za naše najmlađe sugrađane.

“Drago mi je što je Podgorica sve zelenija i što se mlađoj populaciji omogućava neko bezbrižnije djetinjstvo i ljepši trenuci”, zaključila je sugrađanka Katarina Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve