Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Dva slučaja ujeda zmija otrovnica, u Pljevljima i Baru

Ono što povezuje oba slučaja je činjenica da su se zmije nalazile na drveću

U proteklih nekoliko dana u Crnoj Gori su se desila dva slučaja ujeda zmija otrovnica, koja su zbog brze intervencije medicinskog osoblja imala srećan epilog. Ono što povezuje oba slučaja je činjenica da su se zmije nalazile na drveću.

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Prije nekoliko dana u mjestu Žugića Luka, pored rijeke Tare, otrovna zmija “poskok” je ujela mladića u predjelu leđa, u momentu dok je prolazio pored drveta, na prilazima rijeci Tari.

Prisebnošću drugova povrijeđenog mladića koji su pozvali Hitnu pomoć i odmah sa svojim vozilom krenuli u pravcu Pljevalja, da bi u mjestu Kosanica predali povrijeđenog mladića ekipi Hitne pomoći i adekvatnoj intervenciji dežurnog lekara, mladić je na vrijeme iz udaljenog dijela opštine Pljevlja transportovan u bolnicu, gdje je posle nekoliko dana liječenja na Hiruškom odjelenju, danas otpušten na kućno liječenje.

Sličan slučaj desio se i u Baru kad je djevojčicu ujela u ruku zmija koja je pala sa drveta, da bi povrijeđena djevojčica koja je posle uspješnog zbrinjavanja i liječenja u Barskoj bolnici, otpuštena na kućno liječenje.

U ljetnjim mjesecima u našoj zemlji povećana je aktivnost zmija. Pri kretanju područjima u kojima ima zmija, treba nositi čvrstu obuću i što čvršće, duge pantalone, i strogo voditi računa o tome gde se spuštaju ruke i gde se staje ili sjeda, pošto su noge i ruke najčešća mesta ujeda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve