Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Rubrika:

Sin Osame bin Ladena protjeran iz Francuske

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau potvrdio je da je potpisao nalog kojim se Omaru bin Ladenu zabranjuje ulazak u Francusku i da je Omar deportovan

Sin Osame bin Ladena, osnivača terorističke grupe Al Kaida, deportovan je iz Francuske, prenosi Rojters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau potvrdio je da je potpisao nalog kojim se Omaru bin Ladenu zabranjuje ulazak u Francusku i da je Omar deportovan. Nije iznio detalje o tome kad se deportacija dogodila i gdje je deportovan.

Omar je godinama živio slikajući pejzaže u selu u Normandiji, a deportiran je nakon što je na društvenim mrežama objavio komentare za koje se smatra da veličaju terorizam.

Oca su mu ubili Amerikanci

“Gospodin Bin Laden, koji je nekoliko godina živio u regiji Orne kao suprug britanske državljanke, objavio je 2023. komentare na svojim društvenim mrežama koji veličaju terorizam. Administrativna zabrana osigurava da se gospodin Bin Laden ne može vratiti u Francusku”, napisao je Retailleau na X-u.

Prema lokalnom nedjeljniku Le Publicateur Libre, Omar je privukao pozornost francuskih vlasti zbog objave na društvenim mrežama na rođendan svog oca, kojeg su ubile američke snage 2011. Navedeni lokalni nedjeljnik je u srpu prošle godine izvijestio da je policija tražila Omara u selu Domfortu u Normandiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve