Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Rubrika:

U okviru FUNK-a održan prvi hakaton NASA Space Apps Challenge

''Univerzitet Crne Gore i Montenegro Space Research iz Podgorice organizovali su ovogodišnji hakaton pod nazivom “The sun touches everything” (Sunce dopire do svega), na kojem je učestvovalo ukupno 17 takmičara odnosno 6 timova'', saopšteno je sa UCG-a

Kreativni tim AstroNutzz, kojeg su činili Nikola Lukić, Predrag Budrak i Veljko Đurković, pobjednik je prvog izdanja NASA Space Apps Challenge, najvećeg globalnog hakatona, koji je održan 5. i 6. oktobra na Univerzitetu Crne Gore u sklopu FUNK-a.

“Univerzitet Crne Gore i Montenegro Space Research iz Podgorice organizovali su ovogodišnji hakaton pod nazivom “The sun touches everything” (Sunce dopire do svega), na kojem je učestvovalo ukupno 17 takmičara odnosno 6 timova”, saopšteno je sa UCG-a.

Pobjednički tim AstroNutzz predstavio se radom pod nazivom “Seismic detection across the solar system” i osvojio je nagradu od 1000 eura.

“Drugo mjesto i 700 eura osvojio je tim Leons Pioneers sa temom “Chronical Exoplanet Exploration”, a činili su ga Andrijana Blečić, Sara Peričić, Nikolina Todorović i Nikola Miladinović.

Trećeplasirani tim, Ivona i Helena nastupio je sa temom “Exosky”, koju su prezentovale Helena Vojvodić i Ivona Božović, kojima je ujedno pripala nagrada od 400 eura.

“Žiri su činili Robert Janković (Five Grupa), Lidija Milosavljević (Centar informacionog sistama UCG), Stefan Terzić (studentska organizacija BEST) i Predrag Radičević (studentska organizacija BEST)”, navodi se u saopštenju.

Organizaciju događaja pomogli su organizacija Five Grupa, koja je obezbijedila sredstva za pobjednika hakatona, i studentska organizacija BEST.

“NASA Space Apps Challenge je globalno takmičenje koje okuplja kreativne timove širom svijeta u cilju zajedničkog rješavanju globalnih prirodnih i društvenih problema koristeći podatke NASA-e”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve