Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

Opština Bar obilježila Dan vojske: Položen vijenac pobjednicima na Tuđemilima

Dan Vojske, kako su dodali, obilježava se u znak sjećanja na barsku bitku, slavni istorijski događaj u kojem je vojska Duklje, prve crnogorske države, odbranila svoju nezavisnost od Vizantije, velike sile toga vremena i to baš na Tuđemilima

Povodom Dana Vojske Crne Gore, uz svečani stroj počasne garde Vojske, u ime Opštine Bar vijenac je na spomenik pobjednicima sa Tuđemila položila potpredsjednica Tanja Spičanović, saopšteno je iz ove Opštine.

“Takođe, povodom Dana vojske, vijenac je danas na Tuđemilima položio i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević u pratnji VD komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore potpukovnika Ljubinka Petica i zamjenika komandanta Mornarice kapetana korvete Slobodana Tomaševića“, navodi se u saopštenju.

Dan Vojske, kako su dodali, obilježava se u znak sjećanja na barsku bitku, slavni istorijski događaj u kojem je vojska Duklje, prve crnogorske države, odbranila svoju nezavisnost od Vizantije, velike sile toga vremena i to baš na Tuđemilima.

“Ova bitka simbol je suverenosti crnogorske države ali i herojskog pregalaštva Vojske Crne Gore kroz istoriju”, zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve