Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Rubrika:

Marković: Popović, savjetnik u Vladi javno prijeti građanima građanskim ratom

Popović je između ostalog kazao da bi eventualna koalicija liste Jakova Milatovića sa DPS-om dovela do ''povećavanja vjerovatnoće izbijanja unutrašnjeg nasilja većih razmjera, povećane agesivnosti mafiokratije, i povećane vjerovatnoće građanskog rata u Crnoj Gori''

Potpredsjednica Liberalne paretije (LP) Jelena Marković oštro je reagovala na izjavu profesora Milana Popovića, inače savjetnika u Vladi Crne Gore.

Popović je u emisiji i TV „Vijesti „Nedjelja u retrovizoru“ između ostalog kazao da bi eventualna koalicija liste Jakova Milatovića sa DPS-om dovela do „povećavanja vjerovatnoće izbijanja unutrašnjeg nasilja većih razmjera, povećane agesivnosti mafiokratije, i povećane vjerovatnoće građanskog rata u Crnoj Gori“.

-Poodsjetiću javnost, a građani nijesu zaboravili da se i mnogo gori scenario pripremao 30. avgusta kada bi zbog destabilizacije države koja je izazvana od strane današnje vlasti, da slučajno rezultat nije bio po volji istih i Aleksandra Vučića koji je bio onaj koji se otvoreno miješao u unutrašnje stvari Crne Gore, Crna Gora bi baš kako je i Mićović poželio ,,Bila druga Ukrajina“.Ali ipak, iako vlast komada svaku služba i instituciju, pa se stručni i profesionalni margunalizuju, ostalo je svuda još onih koji su ovaj dom spremni i životima braniti ako treba, naveo je Marković.

Kako je kazala, ne računa da će ijedna institucija reagovati.

-Pošto je Crna Gora okupirana partitokratijom znam da reakcija nije moguća, ali zasgurno, doći će dan da imamo slobodne institucije u kojima će funkcije pripadati profesionalcima. U međuvremenu, osuđeni smo da trpimo, spremni da se odbranimo ako krene kako najavljuje Popović. Dok ne uslijedi promjena, nastavite, samo naprijed, razobličavanje ,,osvježilaca od 30. avgusta“ izvodite sami od kako ste preuzeli vlast i to jako dobro, na moju radost i radost svih građana Crne Gore. Da su toga postali svjesni pokazuju vam izborni rezultati koji vas u tolikoj ostrašćenosti mržnjom očigledno mnogo bole. Za kraj, jer se istorija nažalost ponavlja:

“Ako puštimo Srbiju i njene saučesnike da konačno dotuku ranjenu suverenost Crne Gore, mi jačamo svaku ruku koja udara na bezbijednost svijeta. Ako dopustimo da balkanska laž prođe kao istina, potkopaćemo temelje sopstvene slobode. To ne može biti, to ne smije biti. Kraj još nije došao. Još ima daha u zemlji na umoru i možemo je spasiti. Grna Gora se mora obnoviti!“ – Vitni Voren u knjizi ,,Zločin mirovne konferencije“, intelektualac, arhitekta, član američke delegacije na konferenciji mira u Parizu, zaintrigiran ,,crnogorskim pitanjem“.Crna Gora je vječna, ni jedan rat je nikad ne slomi, ni najači okupator ne pobijedi, i ubijena ,,bratskom rukom“, preživjela je, a u slučaju kome svjedočimo, a tiče se Vaše prijetnje crnogorskim građanima, profesorica sam crnogorskog, vezana za mnoge stihove i ovo ću Vaše ponašanje iako ga razumijem odkuda i kako je pokrenuto uporediti sa pjesmom đe ću vas smatrati ulogom koju imate svi vi istomišljenici zajedno, a druga strana kojoj prijetite je Crna Gora, stanje podudarno oslikano stihovima Nedeljka Popadića ,,Miševi često zbore o lavu“, moja analiza postupaka današnje vladajuće većine“, navodi Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
07.10.2024-16:28 16:28

Izjava profesora pravnog fakujlteta i savjetnika u Vladi Crne Gore, Milana Pppovića , je direktana prijetnja onima koji mogu na razuman, miran, demokratski politički način,, riješiti izlazak iz političke krize, izazvane eskalacijom srpske okupacije. Vrlo drzak, i naravno od jednog profesora UCG, neočekivan pritisak, da Crna Gora nastavi svoj demokratski, evropski put. SDT i VDT, bi po hitnom postupku morali saslušati građan ina, profesora Milana Popovića, radi njegove opasne prijetnje građanskom miru u Crnoj Gori i otvorenom zalaganju da neprijatielji Crne Gore, Crnogoca i Crnogorki, Crnogorskih naroda, zadrže i dalje provode svoju nasilnu, okupatorsku vlast.