Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Rubrika:

Šaranović ispratio tim crnogorskih spasilaca u BiH: Nastavićemo da pružamo podršku našim prijateljima u regionu i šire

Tim će pomoći u najteže pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, koja su proteklih dana pretrpjela velike gubitke usljed obilnih padavina i bujičnih poplava

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović jutros je ispratio tim crnogorskih spasilaca, koji su upućeni u Bosnu i Hercegovinu kako bi pružili pomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovu susjednu zemlju.

Kako je saopšteno iz MUP-a, tim od ukupno 32 člana, sastavljen od vatrogasaca-spasilaca lokalnih službi zaštite i spašavanja, pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i stručnjaka Direktorata za zaštitu i spašavanje, opremljen je specijalizovanom opremom za traganje i spašavanje iz ruševina, kao i pumpama visokog kapaciteta za crpljenje vode.

Tim će pomoći u najteže pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, koja su proteklih dana pretrpjela velike gubitke usljed obilnih padavina i bujičnih poplava.

„Crna Gora će nastaviti da pruža podršku našim prijateljima u regionu i šire, uvijek u duhu solidarnosti i međusobnog pomaganja,“ naglasio je Šaranović.

Ovo je još jedan dokaz odlučnosti i spremnosti Crne Gore da odgovori na pozive za pomoć u vanrednim situacijama, pokazujući svoju humanitarnu ulogu i privrženost zajedničkoj sigurnosti regiona.

Crnogorski tim se jutros uputio prema pogođenim područjima i očekuje se njihov dolazak i početak aktivnosti tokom dana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve