Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

POGUBLJENI KVAZIPREMIJER: Milojko, plačeš li za Eskobarom?

Odlazak Eskobara je očigledno pogubno uticao na Spajića i njegovu političku karijeru, pa je opravdano postaviti pitanje – da li Milojko ponekad gleda sliku svog bivšeg nalogodavca i sa suzom u očima se prisjeća kako je bilo kada je imao nekoga ko će da mu izdaje naređenja, a da to nije Rajo Mandić, odnosno gospodar Vučić?

Kontroverzno lice Milojko Spajić, koji u ime Aleksandra Vučića, SPC i Andrije Mandića formalno obavlja funkciju predsjednika crnogorske Vlade, potpuno se politički pogubio.

Populistički eksperiment Pokret Evropa sad, koji je lansiran u političku orbitu zahvaljujući američko-srpskim lobijima, nalazi se u slobodnom padu i samo što se nije razbio o dno društvene kompromitacije. Famozni program kodnog naziva ES2 je očigledna prevara, što je postalo jasno crnogorskim biračima.

Kada se analiziraju rezultati posljednih izbora u četiri crnogorske opštine, postaje jasno da su građani Budve, Gusinja, Podgorice i Kotora pročitali Spajićevu jeftinu demagogiju i shvatili da se radi o političkom prevarantu.

Za formalnog premijera i PES posebno bolna bila je Podgorica gjde je na osnovu konkretnih brojki jasno da je izborni rezultat koalicije sa Demokratama školski primjer debakla.

Karijera nesposobnog demagoga Spajića od početka je bila na klimavim nogama, jer je jednostavno nedorastao poziciji koju obavlja, ali njegov pad je naglo ubrzan u maju kada mu je nalogodavac Gabrijel Eskobar smijenjen sa mjesta američkog izaslanika za Zapadni Balkan.

Nema više Eskobara, naloge da daje, šta da radim jadan ja, moram kod Mandića Raje

Sve ove okolnosti ukazuju da se još jedna prognoza koju je Portal Aktuelno objavio još prije pola godine ostvaruje.

Portal Aktuelno pisao je još u maju da je odlaskom Eskobara, Spajić ostao bez nalogodavca i ”da se čini da će u narednom periodu biti u još većoj konfuziji, neodlučnosti i stanju političkog kukavičluka nego što je to do sad bio slučaj”. I ova prognoza naše medijske kuće pokazala se kao apsolutno tačna.

Osim što je podržavao srpskog autokratu Aleksandra Vučića, Eskobar je najzaslužniji što su velikosrpske, putinističke političke snage iz bivšeg Demokratskog fronta manjinski podržale Spajićevu Vladu i što je četnički vojvoda, osvjedočeni putinista Andrija Mandić došao na mjesto predsjednika Skupštine.

Kako smo pisali, Eskobar je dao nalog Spajiću da prihvati manjinsku podršku bivšeg DF-a , dok je zvanično američka diplomatija preko ambasadorke u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke zauzela sasvim drugačiji stav – saopštenjem za javnost se ogradila i osudila ulazak proruskih, velikosrpskih snaga u Vladu. To je naravno bila samo predstava za javnost.

Spajić je morao da posluša Eskobara, jer crnogorski premijer je školski primjer marionete koja je postavljena da sluša naloge i postupa kako mu se naredi, bez pogovora.

Koliko je Eskobar forsirao formalnog premijera, najočiglednije je bilo prilikom posjete Crnoj Gori sredinom marta, kada je predstavio Spajića kao političko čudo i maltene naglasio da je crnogorski premijer resurs SAD, odnosno njegov lični, poručivši da je ’’Vlada pod vođstvom Spajića već učinila ogromne korake’’.

Odlazak Eskobara sa mjesta izaslanika za Zapadni Balkan sa aspekta crnogorskih interesa je pozitivan događaj, jer ekipa koju je on u Crnoj Gori postavio na čelu sa Spajićem, Andrijom Mandićem, restlovima DF-a i kriptočetnicima iz Demokrata je garant da će biti učinjeno sve da Crna Gora što duže bude udaljena od ulaska u Evropsku uniju.

Međutim, odlazak Eskobara je očigledno pogubno uticao na Spajića i njegovu političku karijeru, pa je opravdano postaviti pitanje – da li Milojko ponekad gleda sliku svog bivšeg nalogodavca i sa suzom u očima se prisjeća kako je bilo kada je imao nekoga ko će da mu izdaje naređenja, a da to nije Rajo Mandić, odnosno gospodar Vučić.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Novak
08.10.2024-10:13 10:13

Ovo je vrijeme pogubljenih. Evo Antena M pogubila se izmedju Milana Rocena i onog butikasa. Pa broje krvna zrnca Crnogorcima i Srbima. Šćepovic im daje licencu za rad. Ostaje da nam kače zute trake.

Caramdjordje
08.10.2024-11:36 11:36

Gora je dzudi od eskobara,obadvoje nepomenika namjerno malim slovom!

Ljaljorajo
08.10.2024-12:54 12:54

Rajo ljaljo milojko zetskiradojko od brojanja krvnih zrnaca smucili se svima osim srpske crkve popovima—- pada rejting nije sala nema vise posrbica vlasti vala—- u srbiji ima 16% srba a u cg vise posrbica no u serbiji srba— niste znali to za ovo crnigorsko zlo?