Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Rubrika:

CFL: Budućnost trijumfovala u Nikšiću, trijumfi Jedinstva, Petrovca i Mornara

Budućnost je i dalje usamljena na prvom mjestu, uz šest bodova više od Petrovca

Nakon 11. kola Meridianbet Prve CFL, promjena na vrhu tabele nema. Budućnost je i dalje usamljena na prvom mjestu, uz šest bodova više od Petrovca.

Crnogorski derbi u Nikšiću okončan je pobjedom Budućnosti (0:1).

Otrant je poražen od Petrovca (0:1), Mornar je bio bolji od Jezera (2:0), dok je Jedinstvo slavilo u Kotoru (1:2). Podjelom bodova okončan je meč Arsenal – Dečić (0:0).

Budućnosti derbi u Nikšiću, Sutjeska dva boda iznad zone baraža

Veliki derbi domaćeg fudbala, drugi ovosezonski, okončan je pobjedom Budućnosti. Izabranici Ivana Brnovića kraj Bistrice su savladali Sutjesku, rezultatom 0:1 (0:1).

Podgorički sastav tako nastavlja sa izvrsnim rezultatima, dok u Nikšiću nemaju nimalo razloga za zadovoljstvo. Jer, Sutjeska je na svega dva boda iznad zone baraža.

Što se tiče same utakmice, nije to bila naročito uzbudljiva predstava, ali teško i da je mogla biti – tokom dobrog dijela susreta padala je jaka kiša.

Meč je riješen u 38. minutu. Nakon odbitka, Gašević je izvrsno reagovao i sa petnaestak metara iskosa poslao ‘projektil’ ka suparničkom golu. Pritom, na putu ka mreži, lopta je okrznula i jednog od defanzivaca Sutjeske.

U drugom poluvremenu, podgorički sastav uspješno je čuvao rezultat – Sutjeska je pokušavala da napada, ali nije to bilo naročito uspješno. I tako i poslije 11. kola Budućnost ima šest bodova više od najbližeg pratioca.

Petrovac se ne zaustavlja

Petrovac je ostvario novu pobjedu, ovog puta na gostovanju Otrantu u Podgorici – 0:1 (0:0).

‘Nebesko plavi’ tako ostaju najbliži pratilac Budućnosti, dok u taboru ulcinjskog prvoligaša imaju mnogo razloga za brigu.

Nije na stadionu Kampa FSCG gledana naročito uzbudljiva predstava, a meč je riješen u 70. minutu. Nakon centaršuta i odbitka, Boljević je bio na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu. Pritom, odbrana ulcinjskog sastava u toj situaciji nije baš najbolje reagovala.

To je, kako se ispostavilo, i bio momenat odluke.

Barani dominirali, Zorić dao dva gola, Jezero u sve težoj situaciji

Ekipa Mornara vraća se u pobjednički ritam. Večeras je na Topolici savladana posljednjeplasirana ekipa Jezera, rezultatom 2:0 (2:0).

U prvom dijelu ispratili smo potpunu dominaciju Mornara, krunisanu sa dva gola. U oba navrata asistent je bio Vuković iz kornera, a strijelac Darko Zorić. Pritom, prvi pogodak viđen je u 12. minutu, a drugi u 21. Moglo je biti i ubjedljivije – Kiši je propustio u završnici poluvremena kolosalnu priliku.

U nastavku susreta, Barani kao da su se zadovoljili stečenim, pa i nijesu previše napadali. Sa druge strane, Jezero je najveću priliku imalo u 90. minutu – Bošković je dobro šutnuo, ali je pogodio prečku.

Dečić u golgeterskoj krizi: Remi u Gradskom parku

Arsenal i Dečić su u Gradskom parku odigrali 0:0.

Time su Tuzani povezali i treći uzastopni meč bez datog gola i bez pobjede. Sa druge strane, za Tivćane je ovo bio treći duel koji su završili rezultatom 0:0 u posljednja četiri kola – u kojima su bez pobjede.

U prvom dijelu vidjeli smo nekoliko prilika pred oba gola, a najkonkretniju su imali domaći – u 21. minutu, Abdulahi je izvrsno šutnuo iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je Nikić čudesnom intervencijom sačuvao mrežu.

Nije ni u nastavku bilo mnogo drugačije. Ređale su se prilike na obje strane, gledali smo brz, dinamičan fudbal i jedino je falilo da se zatrese jedna od mreža. No, to se danas u Gradskom parku nije dogodilo.

Bjelopoljci nastavili sa odličnim nizom

Fudbaleri Jedinstva nastavili su sa odličnim izdanjima. Danas su u Kotoru slavili nad ekipom Bokelja – 1:2 (0:2).

Jedinstvo je povelo u devetom minutu. Nakon ubačene lopte, spetljala se odbrana Kotorana, a najsnalažljiviji je bio Juković, koji je odlično reagovao i pogodio mrežu. U 43. minutu vidjeli smo i najljepši momenat na meču. Armin Bošnjak se dao u prodor, a onda je sa 18 metara izvrsno šutnuo i lobovao golmana domaćih Spasojevića.

Nadu Kotoranima da bi mogli do boda u 64. je minutu vratio Čavor, koji je iz peterca ‘zakucao’ u mrežu ubačenu loptu. Ipak, od tada se rezultat nije mijenjao.

Rezultati:

Arsenal – Dečić 0:0

Bokelj – Jedinstvo 1:2 (0:2)

(0:1 – Juković 9’, 0:2 – Bošnjak 43’, 1:2 – Čavor 64’)

Otrant – Petrovac 0:1 (0:0)

(0:1 – Boljević 70’)

Mornar – Jezero 2:0 (2:0)

(1:0 – Zorić 12’, 2:0 – Zorić 21’)

Sutjeska – Budućnost 0:1 (0:1)

(0:1 – Gašević 38’)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve