Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Papa Franjo imenovao beogradskog nadbiskupa Nemeta za kardinala

Papa Franja je krajem 2022, dotadašnjeg zrenjaninskog biskupa Nemeta imenovao za beogradskog nadbiskupa. Nemet je i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda. Rođen je u Vojvodini 1956. godine

Papa Franjo imenovao je beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta za kardinala, saopšteno je danas iz beogradske nadbiskupije.

Nabiskup Nemet će biti uveden u službu kardinala 8. decembra, kada će se u Vatikanu održati konzistorij za stvaranje novih kardinala među kojima je i beogradski nadbiskup.

Kako su istakli u beogradskoj nadbiskupiji, to je „prvi kardinal u istoriji Katoličke Crkve u Srbiji, do sada su bili u rangu biskupa i nadbiskupa“.

To istovremeno, kako su rekli Beti u nadiskupiji, „predstavlja priznanje Vatikana Katoličkoj crkvi u Srbiji“.

Nedavno je na obilježavanju sto godina od uspostavljanja beogradske nadbiskupije u Beogradu bio prisutan drugi čovjek Vatikana Pjetro Parolin.

Papa Franja je krajem 2022, dotadašnjeg zrenjaninskog biskupa Nemeta imenovao za beogradskog nadbiskupa. Nemet je i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda. Rođen je u Vojvodini 1956. godine.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve