Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Sutjeska protiv tradicije u derbiju kola dočekuje lidera

Budućnost nije izgubila od Sutjeske u posljednje tri godine, od 11, septembra 2021. godine, od tada je odigrano 14 mečeva,  a po sedam je završeno pobjedom lidera ili remijem. 

Posljednje kolo Prve crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu igra se danas, a obilježoće ga najveći derbi crnogorskog fudbala- Sutjeska će u 11. kolu u kraj Bistrice dočekati Budućnost.

Budućnost nije izgubila od Sutjeske u posljednje tri godine, od 11, septembra 2021. godine, od tada je odigrano 14 mečeva,  a po sedam je završeno pobjedom lidera ili remijem.

“Što se tiče samog derbija, uvijek je takvo mišljenje da bez obzira na mjesto na tabeli, derbi je nepoznanica i neizvijesnost uvijek. Nije važna forma trenutna, niti stanje na tabeli. U derbiju se pojavljuju novi igrači, dođe do inspiracije pojedinca. Motiva ima na pretek, zbog terena, zbog publike, nadamo se i dobrom vremenu, tako da u principu očekujemo jednu kvalitetnu futbalsku predstavu. Počeli smo da igramo malo i na dobrim terenima, prošli meč u Tuzima, na sjajnom terenu, očekujemo takav i u Nikšiću. A što se nas tiče, nema euforije, dalje smo oprezni, skromni, vlada radna atmosfera i tako ćemo i nastaviti”, kazao je trener “plavih” Ivan Brnović.

Podgoričani su prvi krug ove sezone odigrali bez greške, imaju sedam pobjeda i dva remija, primili su samo tri pogotka na devet mečeva, pa imaju šest bodova više od Petrovca.

“Imajući u vidu da je u pitanju Sutjeska po redu drugi najrenomiraniji klub u našoj državi, to je opet za respekt, to je znak da vjerojatno imaju opciju da rade na duže staze, pokazali su određene oscilacije kada je u pitanju rezultat ovih deset kola, ali su zadržali igru, u mnogim mečevima su se oni pitali, kontrolisali. Čak i u mečevima koji su izgubili igrali neriješeno bili su bolji na momente, recimo protiv Dečića gledao sam prvih 45 minuta, bili su onako značajno bolji. Tako da, ne, definitivno se očekuje težak posao, Sutjeska koja igra dobro, opet kažem uz rezultate koji možda ne prate tu igru, ali u svakom slučaju jedna mlada, poletna ekipa koja ima puno energije”, kazao je Brnović.

Sa druge strane Sutjeska je u prethodnom kolu igrala neriješeno (0:0) sa Dečićom i nalazi se na sedmom mjestu na tabeli sa 13 bodova.

“Derbi je uvijek specifičan. Budućnost je odlična ekipa, pokazuje to i tabela. Mi smo imali oscilacija u igri u prethodnom periodu. Utakmica protiv Dečića nam, međutim, daje za pravo da pozitivno razmišljamo”, kazao je golman Sutjeske Vladan Giljen.

On će sjutra proslaviti jubilej u dresu svog matičnog kluba. Odigraće 400. meč za Sutjesku.

“Nije malo kada igrate u svom gradu i klubu. Nadam se da će biti još utakmica i da ćemo sjutra zajedno proslaviti pobjedu”, rekao je Giljen.

Trener Sutjeske Milija Savović takođe je optimista.

“Najljepša utakmica u crnogorskom fudbalu. Nadam se da će tribine biti pune, da ćemo imati značajnu podršku navijača i da ćemo na kraju pobijediti. Zbog kartona neće biti Krstovića, a ostale smo pokušali da oporavimo nakon meča u Tuzima”, rekao je Savović.

Aktuelni šampion, Dečić nakon dva meča bez pobjede ide u goste Arsenalu, dok će drugoplasirani Petrovac, igrati protiv Otrant-Olimpika na Trening kampu FSCG. Prenos tog duela je na TVCG2.

Mornar će u Baru ugostiti Jezero, dok će Bokelj u Kotoru protiv Jedinstva.

Parovi 10. kola

ARSENAL – DEČIĆ (15 h)

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

BOKELJ – JEDINSTVO (16)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

OTRANT – PETROVAC (18)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MORNAR – JEZERO (18)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

SUTJESKA – BUDUĆNOST (19)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve