Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

ZBOGOM PAMETI Mask govorio na Trampovom skupu: Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori

Mask, koji često promoviše teorije zavjere i već duže vrijeme podržava Trampa, redovno kritikuje Trumpovu protivkandidatkinju, aktuelnu američku potpredsjednicu Kamalu Harris.

Bivši američki predsjednik Donald Tramp i republikanski kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, izveo je juče tehnološkog milijardera Elona Maska na pozornicu tokom predizbornog skupa u Butleru u Pennsylvaniji, mjestu na kojem je sredinom jula na njega izvršen atentat u kojem je lakše ranjen.

Mask je u svom obraćanju hiljadama okupljenih Trampovih sljedbenika ponovio mnoge teze koje su u svojoj kampanji koristili bivši američki predsjednik i njegov potpredsjednički kandidat JD Vance.

“Oni žele da vam oduzmu pravo glasa i pravo da nosite oružje”

Tehnološki biznismen koji je pokrenuo Teslu i Space X te kupio društvenu platformu X (bivši Twitter), nazvao je predsjedničke izbore koji će biti održani 5. novembra “najvažnijim izborima u našem životnom vijeku”.

“Druga strana želi vam oduzeti slobodu govora. Žele da vam oduzmu pravo da nosite oružje”, rekao je Mask okupljenima i dodao:

“Oni vam žele oduzeti vaše pravo glasa.”

Na mjestu skupa u Butleru, 20-godišnji Thomas Crooks iz Pennsylvanije pucao je 13. jula na bivšeg predsjednika ranivši ga u desno uho, a pritom je ubio penzionisanog vatrogasnog komandira Coreyja Comperatorea. Atentatora su ubile snage bezbjednosti.

“Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori”

“Predsjednik Tramp mora pobijediti kako bi sačuvao Ustav. Mora pobijediti kako bi sačuvao demokratiju u Americi”, rekao je Mask.

“Ako to ne učini, ovo će biti posljednji izbori. To je moje predviđanje”, poručio je Mask.

Činjenica je, pak, da su Trampa demokrati, a i mnogi republikanci, optužili da je želio potkopati Ustav i volju američkih glasača pokušavajući poništiti rezultate izbora 2020., na kojima je izgubio od Džoa Bajdena.

Mask, koji često promoviše teorije zavjere i već duže vrijeme podržava Trampa, redovno kritikuje Trumpovu protivkandidatkinju, aktuelnu američku potpredsjednicu Kamalu Harris.

Tramp je nedavno nagovijestio da bi Mask mogao voditi odbor za reviziju američkih finansija, ako on pobijedi na izborima.

“Musk bi trebao smanjiti državnu potrošnju”, rekao je Trump.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve