Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Olenik: Radikali, julovci i osuđeni ratni zločinci paradiraju u vlasti

Dodao je da su Milošević i ostali protagonisti njegove politike nanijeli mnogo nepravde građanima bivše Jugoslavije

Član Predsjedništva opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) Aleksandar Olenik ocijenio je danas da je 5. oktobar 2000. godine, kada je srušen režim Slobodana Miloševića, „najveći dan u istoriji moderne Srbije, dok je izostanak lustracije najveća greška“.

„Nije postojala politička volja da se sprovede Zakon o lustraciji i da se iz političkih procesa isključe Miloševićevi saradnici. Nažalost, mnogi od njih su i danas na pozicijama moći i nastavljaju tamo gde su stali oktobra 2000. godine. Radikali, julovci, osuđeni ratni zločinci paradiraju u vlasti. Svakodnevno su u medijima. I dalje šire otrovnu mržnju i zagađuju Srbiju“, naveo je Olenik u saopštenju.

Dodao je da su Milošević i ostali protagonisti njegove politike nanijeli mnogo nepravde građanima bivše Jugoslavije.

„Ratovi, zločini, pljačka, kriminal i korupcija samo su neki od temelja Miloševićeve vlasti, koja je poražena na izborima 24. septembra 2000. godine, a konačno srušena petog dana oktobra. Nažalost, poslije demokratskih promjena, nismo se obračunali sa protagonistima te politike. Izostalo je kažnjavanje mnogih koji su činili zločine i pljačkali. Još nije kasno da se kazne svi oni koji su uništavali Srbiju i susedne države“, kazao je Olenik.

Prema njegovim riječima, zločini u ratu ne zastarijevaju, a kažnjavanje lustracijom je proces koji se „može i mora započeti“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve