Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Budućnost u Laktašima: Želimo da nastavimo niz u ABA ligi

Igokea i Budućnost Voli igraće od 19 sati

Budućnost Voli će besprekoran skor u ABA ligi pokušati da sačuva večeras u Laktašima.

Ekipa Andreja Žakelja će treći uzastopni trijumf tražiti na parketu Igokee.

“Mislim da je Igokea napravila dobar tim, dobro su počeli sezonu. Pobijedili su u prvom kolu FIBA Lige šampiona, tako da su svakako respektabilan tim. Igraju dobro, agresivno i brzo. Nas sigurno čeka teška utakmica poslije Evrokupa. Moramo se prvo regenerisati i spremiti maksimalno, koliko je to moguće. Sigurno je da i Igokea želi da nastavi dobar niz, ali želimo i mi. Sve kreće od Brajsa Džonsa. Imaju dobrog centra, iskusne igrače na pozicijama dva, tri i četiri. Tu je Simanić koji se vraća poslije povrede, Milosavljević na poziciji dva, vrlo iskusan, i Jeremić kao šuter. Dakle, dobar i iskusan tim, igrali su zajedno i prošle godine, što se vidi i ove”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Centar “plavih” Kenan Kamenjaš nada se da će Podgoričani slaviti na prvom od tri gostovanja u nizu.

“Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika, ekipe Igokee, koja je startovala maksimalno. U FIBA Ligi šampiona ostvarili su pobjedu, a u ABA ligi, kao i mi, imaju stoprocentan učinak, sa dvije pobjede. Počinje mini turneja, kreću teže utakmice, teška gostovanja. Svi znamo da je Igokea vrlo nezgodna ekipa, svake godine, a naročito na svom terenu. Mi moramo da se fokusiramo prvo na Igokeu, sa maksimalnom koncentracijom na njih, a onda ćemo razmišljati o Trentu i Zadru”, kazao je Kamenjaš.

Strateg Igokee Nenad Stefanović očekuje težak meč protiv Budućnosti.

“Bez obzira na dva poraza u Evrokupu, naročito sa Gran Kanarijom odigrali su izvanredno. Mislim da se vidi rad pečat trenera Žakelja koji je sad već jedno kontinuirano vrijeme tu, da su uloge dobro posložene i da nas čeka sigurno jedna teška utakmica. Mi ćemo probati da se regenerišemo, oporavimo u ovom kratkom roku i opet nadam se da smo svojim odnosom zaslužili da dođe još publike u dvoranu i da nas podrži. Pokušaćemo da uradimo sve što je potrebno da dođemo do pobjede na domaćem terenu”, istakao je Stefanović.

Igokea i Budućnost Voli igraće od 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve