Petak, 4 Oktobra, 2024
Rubrika:

Popović: Za vikend promjenljivo, od ponedjeljka suvo vrijeme

Popović je istakao i da nas u ponedjeljak i utorak očekuje potpuni prestanak padavina

Meteorolog Vučina Popović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da se sredinom dana očekuje slabljenje i prestanak padavina, uglavnom u južnim i centralnim predjelima zemlje, dok će u sjeveroistočnim predjelima i dalje biti uslova za kišu, sve do popodnevnih sati. Popović je istakao i da nas u ponedjeljak i utorak očekuje potpuni prestanak padavina.

Kako je naveo, najviše kiše palo u prehodnih 36 sati na Žabljaku – oko 200 litara. Na Cetinju i Nikšiću palo je oko 140 litara, u Podgorici 95 litara, u Kolašinu 115 litara, u Šavniku 75 litara, u ostalim mjestima od 15 do 50 litara. Interesantno je, kaže Popović, da je najmanje kiše palo na primorju. U Baru, Ulcinju i Herceg Novom palo je oko 20 litara, dok je u Budvi palo oko 50 litara.

Ovolike količine padavina nešto su, kaže, što je često prisutne tokom jeseni.

“Ova dva dana će doći do boljih vremenskih prilika, i dalje će biti promjenljivo, biće uslova za povremenu slabu kišu, mislim za dane vikenda. Temperatura će biti u manjem padu, ovaj južni vjetar će značajno oslabiti. Ponedeljak i utorak će biti suvo potpuno, biće pretežno sunćano, ili djelinišno sunćano, u porast temperature vaduha. U srijedu nas očekuje jedan brzi prodor, sa umjerenim moguće ponegdje i obilnijim padavinama, a to se završava u četvrtak”, kazao je Popović.

Od četvrtka, u naredna 3-4 dana očekuje nas stabilno vrijeme.

“Pretežno sunčano, uz povremenu umjerenu oblačnost, uz značajan porast temperature vazduha tako da će, za Miholjdan, vjerovatno biti pravo Miholjsko ljeto”, saopštio je Popović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve