Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

Rajnke: Identitetska politika koju podstiču zlonamjerni akteri stvara klimu podjela koja bi mogla da hendikepira Crnu Goru

Prema njenim riječima, moć istinskog pomirenja je u rukama naroda

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke poručila je da u potpunosti podržavaju dalji napredak u regionalnoj ekonomskoj i bezbjednosnoj saradnji, posebno u naporima Crne Gore ka evropskim integracijama.

“Međutim, identitetska politika, koju podstiču i manipulišu zlonamjerni akteri i njihovi proksiji, stvara klimu podjela koja bi mogla da hendikepira ovu zemlju, ali i svaku drugu zemlju u kojoj svi pripadnici različitih grupa nijesu poštovani i prihvaćeni”, poručila je Rajnke na otvaranju 14. 2BS Foruma u Budvi.

Prema njenim riječima, moć istinskog pomirenja je u rukama naroda.

“Svaki građanin ima moć poštovanja, tolerancije, inkluzije i praštanja, kao i sposobnost da odbije provokacije. Širenje tolerancije, praštanja i poštovanja jedan su od glavnih ključeva za otključavanje sigurne i mirne budućnosti”, zaključila je Rajnke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
04.10.2024-11:38 11:38

…ada Rajnke ,to podstice Srbija i njihova tzv.SPC /okup.u CG/ zato da bi na osnovu toga mijenjali karakter drzave, jezik i postojanje drzave ,mijenjanjem Ustava ,sticanja drzavljanstva …Jasno sve dolazi od susjeda koji nista nebi mogli bez cg izdajnika Pipuna ,četn.vojvode koji su sa ostalom olos dno dna ..
Adresa – Srbija kojoj treba priprijetiti da ostave malu slobodnu drzavu ,dok ne bude kasno …!

Marina
04.10.2024-20:33 20:33

A ti zlonamjerni su …..
Ko ??!!
Pošto si se slizala sa crkvom i sve učinjela da baciš CG u kleronacističku opanačku kaljugu , to zlo si ti .
I dokle ceš više ti piljarice nesto da SMATRAŠ ??!!