Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Odmah na startu EPCG Superlige derbi Budva – Budućnost

U ligaškom dijelu EPCG Superlige igraće sedam ekipa, a uz prvaka Budvu, vicešampiona Budućnost, finalistu Kupa Jedinstvo, te barske timove Mornar i Galeb i prošlogodišnjeg debitanta Lovćen, ponovo će se takmičiti Sutjeska.

Ovog vikenda počinje i EPCG Superlige odbojkaša u kojoj titulu brani već dugi niz godina neprikosnovena ekipa Budve.

U ligaškom dijelu EPCG Superlige igraće sedam ekipa, a uz prvaka Budvu, vicešampiona Budućnost, finalistu Kupa Jedinstvo, te barske timove Mornar i Galeb i prošlogodišnjeg debitanta Lovćen, ponovo će se takmičiti Sutjeska.

Prvu rundu otvara derbi, susret finalista prošlosezonskog plej-ofa, ekipa Budućnosti i Budve, koje će se sastati u petak, 4. oktobra, u SC “Morača”, od 18.30 časova.

Budva je nakon dobre predstave u mečevima sa ekipom zagrebačke Mladosti u kvalifiakcijama za Ligu šampiona, ali i uz veoma iskusan tim, sa krunom prvaka favorit.

“Evo nas opet na početku lige. U Podgoricu stižemo dosta spremni, jer smo igrali dvije utakmice Lige šampiona protiv ekipe Mladost iz Zagreba. Očekujemo ništa manje bitnu, ali i dosta tešku utakmicu, međutim nesporno je da ćemo pružiti maksimalan otpor. Ova utakmica nam je od velikog značaja i uvertira za nastavak Evropskog CEV kupa, jer već osmog oktobra igramo u Finskoj. Ono što bih opet izdvojio i naglasio je to da ekipa Budve i ove godine stavlja akcenat na mladim nadama crnogorske odbojke, koje posjeduje u svojim redovima. Optimista sam što se tiče igre i rezultata, nema razloga da bude drugačije”, kazao je trener Budve, Miljan Bošković.

Budva je proteklog vikenda uspješno otvorila sezonu na domaćoj sceni, pošto je u Superkupu u meču za trofej pobijedila Jedinstvo sa 3:0.

Iste večeri Budućnost je u Nikšiću pobijedila Sutjesku 3:0 u memorijalnoj utakmici Miodrag Skale Gvozdenović. Trener Podgoričana, Dejan Radić, vjeruje u veoma mladi tim.

“Veoma smo srećni zbog početka nove sezone koju željno iščekujemo. Ekipa je trenirala veoma dobro od prvog dana priprema, odigrala kvalitetne prijateljske utakmice i smatram da ulazimo spremni u ovaj meč. Za našu ekipu svaki trening i svaka utakmica je prilika za dalji napredak. U sjutrašnjem velikom crnogorskom derbiju očekujem od svoje ekipe da pruži svoj maksimum i da se bori za svaku loptu”, naglasio je Radić.

Preostala dva meča prvog kola na programu su za vikend. U subotu, 5. oktobra, u SC “Nikoljac” Jedinstvo će sa početkom u 20 sati dočekati Sutjesku.

Finalista Kupa pretrpio je brojne promjene, ostao bez nekoliko nosilaca igre, poput Rovčanina, Đurovića, Petrovića, ali i bez trenera Darka Prebiračevića, koji če biti pomoćnik Ivana Joksimovića u Katar sportu.

Sutjeska, na drugoj strani, sa novom energijom i željom, nakon sezone pauze, ponovo je među crnogorskim superligašima i priželjkuje dobro otvaranje sezone.

Posljednji meč odigraće se u Baru, gdje će Mornar u SC “Topolica” u nedjelju, 6. oktobra od 20 sati dočekati ekipu Lovćena. I Mornar kreće ambicioznije u novu sezonu, što potvrđuje povratak reprezentativca, Stefana Radevića, a na Cetinju se nadaju još jednoj lijepoj odbojkaškoj priči.

Na premijeri EPCG Superlige odbojkaša slobodna je ekipa Galeba. Ligaški dio igra se dvokružno, po sistemu svako sa svakim, nakon čega će četiri najuspješnije ekipe formirati parove polufnala plej-ofa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve