Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Nestao u nedjelju nakon kontakta dva broda: Pronađen čamac za spašavanje, kočom ga doteglili u barsku marinu

Kompanija Trio Mare sa sjedištem u Baru, bavi se izlovom i distribucijom plave ribe, danas nesvakidašnji trofej – spašavanje čamaca za spašavanje

Posada ribarskog broda “Trio Mare” pronašla je danas čamac za spašavanje koji je u barskom sidrištu pao u more sa broda MANGAR nakon kontakta sa kontejnerskim brodom CONTSHIP VOW.

Tri dana kasnije posada ribarice „Trio Mare“ pronašla je spasilački čamac 12 milja od Budve i kočom ga doteglili u barsku marinu. To je potvrdio za Primorski portal zapovjednik ribarskog broda“Trio Mare” Milun Anđić.

“Ribarica “Tri Mare” je bila danas u redovnom ribolovu, Uočili smo plovni objekat na pučini. Nastavili smo plovidbu ka tom plovilu sa namjerom da pomognemo ako je nekome potrebno ukazati pomoć. Utvrdili smo da se radi o čamcu u kome nema posade. Prema procedurama zvali smo dežurne nadležne inspektore i obavjestili ih da smo pronašli plovilo za koje smo utvrdili da je čamac za spašavanje sa broda MANGAR. Inspektori su kontatirali agenta broda. Mi smo pristupili tegljenju čamca za spašavanje. Ukupan tegalj je trajalo tri -četiri sata. Prije toga smo dobili saglasnost da je bezbjedo doteglimo čamac u barsku marinu. Sve je okončalo dobro i bezbjedno. Predali smo dotegljeni čamac agentu broda na dalje postupanje”, kazao je za Primorski portal zapovjednik ribarskog broda Milun Anđić dodajući da su na brodu “Trio mare” bila četiri člana posade.

Kompanija Trio Mare sa sjedištem u Baru, bavi se izlovom i distribucijom plave ribe, danas nesvakidašnji trofej – spašavanje čamaca za spašavanje.

Podsjetimo, u noći između nedelje i ponedeljka na barskom sidrištu, je došlo do kontakta dva broda MANGAR i CONTSHIP VOW usled jakog sjevernog vjetra. U ovom incidentu nisu bili ugroženi ljudski životi i nije prijavljeno zagađenje mora, ali je došlo do gubitka čamca za spašavanje sa jednog od brodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve