Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Saradnja Crne Gore i UAE: Zajednički projekti za podršku socijalno ugroženim familijama

Almazrouei je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje, naglašavajući važnost zajedničkih napora u zaštiti djece

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić sastao se sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Jusofom Naser Abdulla Albuainain Almazrouei-jem. Sastanak je bio prilika za razmjenu ideja o mogućnostima saradnje između dvije zemlje u oblasti socijalne zaštite.

“Tokom sastanka, otpravnik poslova Almazrouei istakao je mogućnost podrške od strane „ZAID fondacije“, koja djeluje u pravcu pružanja pomoći u oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita i pomoć ugroženim zajednicama, kako u UAE, tako i u inostranstvu”, saopšteno je iz MSS-a.

Kako se navodi, kao prvi korak ka budućoj saradnji, razmotrene su konkretne inicijative usmjerene ka pružanju podrške socijalno ugroženim porodicama u Crnoj Gori u saradnji sa „ZAID fondacijom“, i predstojeće aktivnosti na realizaciji projekata u ovoj oblasti.

“Ministar je takođe upoznao otpravnika sa planovima Vlade Crne Gore da, uz podršku UNICEF-a, Savjeta Evrope i EU, uvede novu multidisciplinarnu uslugu pod nazivom Barnahus (Dječja kuća). Ova usluga će pružiti podršku djeci žrtvama i svjedocima nasilja i zlostavljanja, u skladu sa međunarodnim standardima zaštite djece. U tom kontekstu, ministar je predložio da „ZAID fondacija“ bude partner u ovom projektu”, dodaje se u saopštenju.

Almazrouei je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje, naglašavajući važnost zajedničkih napora u zaštiti djece.

“Takođe, Almazrouei je iskazao spremnost ambasade UAE za potpisivanje memoranduma o saradnji između UAE i Crne Gore u narednom periodu, navodeći da bi ovim memorandumom bile obuhvaćene oblasti socijalne politike, edukacije zaposlenih i druge relevantne teme koje su od značaja za unapređenje životnog standarda građana”, piše u saopštenju.

Gutić je pozitivno ocijenio ovu inicijativu, ističući da bi takav korak dodatno osnažio odnose između dvije zemlje i omogućio efikasnije djelovanje u oblasti socijalne zaštite.

“Na sastanku je zaključeno da je usmjeravanje ka realizaciji predloženih aktivnosti od značaja za jačanje saradnje između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Obje strane su izrazile opredijeljenost da nastave sa aktivnostima koje će unaprijediti životne uslove socijalno ugroženih kategorija i obezbijediti sigurnije okruženje za djecu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve