Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Hoakin Finiks: Trnovit put genijalca koji je jednom riječju digao svijet na noge

Brat mu je umro na rukama, odrastao je u sekti gdje je incest bio dozvoljen, prosio na ulici, pa postao zvijezda

Čuveni glumac Hoakin Finiks izgovorio je jednu riječ i time pokrenuo glasine da se oženio koleginicom Runi Marom, sa kojom je u vezi godinama. Poznati par se vjerio što je potvrđeno, i čeka drugo dijete.

Hoakin Finiks je u podkastu “Talk Easy with Sam Fragoso” nazvao Runi Maru svojom suprugom.

Glumac je pričao o tome kako je nastao njegov govor za dodjelu Oskara 2020. godine pa je otkrio da je te riječi osmislio dok je “razgovarao sa svojom majkom i svojom suprugom”. Kasnije je stavio do znanja da je mislio na Maru kad je spomenuo suprugu.

Upoznali su se 2012. godine dok su radili na filmu “Her”. Vezu su započeli nekoliko godina kasnije kada su zajedno snimali film “Mary Magdalene”. Vjerili su se 2019. godine.

“Ona je jedina djevojka o kojoj sam guglao. Bili smo samo prijatelji, prijatelji koji razgovaraju putem imejla. Nikada nisam radio tako nešto ranije. Nisam nikada guglao o nekoj djevojci”, rekao je jednom prilikom.

Godinu dana nakon vjeridbe dobili su sina Rivera koji je dobio ime po glumčevom bratu Riveru Finiksu. Runi Mara je u februaru otkrila da je u drugom stanju.

Tragedije koje je doživio Hoakin Finiks

Hoakin je u pobjedničkom govoru na Oskaru, o kojem je nedavno pričao, istakao značaj ekologije za koju se strastveno bori, ali i značaj ljubavi:

“Kada su ljubav i saosjećanje naši osnovni principi, možemo da stvaramo, razvijamo i implementiramo sistem promjene koji je koristan za sva bića i okolinu”.

Ono što je rasplakalo glumca bilo je citiranje stihova koje je njegov stariji brat River Finiks koji je, takođe, bio glumac, napisao sa 17 godina: “Spasi se ljubavlju, i mir će te pratiti”.

River Finiks je veoma mlad postigao zapažene filmske uloge, u filmovima “Stand by me”, “Running on empty” i “My own private Idaho”, a onda je 1993. preminuo u 23. godini od predoziranja narkoticima. Umro je na rukama svog brata.

Bilo je to veče jakih emocija za Hoakina Finiksa, a i za publiku. I nije jedino Runi Mara bila uz Džokera na Oskaru. Njegov trijumf ispratile su majka Arlin Finiks i sestre Rejn i Samer Finiks koje se poput njega bave glumom.

Glumac pored Rejn i Samer ima i sestre Džodina Botom i Liberti Finiks, i one su izabrale glumačku profesiju.

Hoakin Finiks je sada na krovu svijeta, a ne tako davno prosio je na ulici, živio u sekti u kojem je incest bio dozvoljen, suočio se sa brojnim životnim nedaćama i od svih je bio jači. Slijedio je svoj talenat i ljubav prema glumi i pritom ostao tako jednostavan i skroman čovjek.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve