Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Pink Floyd prodao svoj muzički katalog Sony Musicu za 400 miliona dolara

Dogovor sa kompanijom Sony iznosi 400 miliona dolara i obuhvata snimljenu muziku Pink Floyd, ime benda i ''likove'' članova, što znači da će izdavačka kuća imati prava na robu i spinoff proizvode

Pink Floyd su postigli dogovor o prodaji prava na svoj muzički katalog. Kako prenosi The Financial Times, koji je prvi objavio ovu vijest, dogovor sa kompanijom Sony iznosi 400 miliona dolara i obuhvata snimljenu muziku Pink Floyd, ime benda i „likove“ članova, što znači da će izdavačka kuća imati prava na robu i spinoff proizvode.

FT ukazuje da “pjesme imaju dva seta autorskih prava: jedno za tekstove i drugo za snimak, odnosno master kopiju. Pink Floyd je pristao da proda svoja prava na snimke, ali ne i prava za autorska djela”, rekli su ljudi upoznati sa situacijom.

Ranije ovog mjeseca, Dejvid Gilmor je izjavio da bi bilo ostvarenje sna prodati katalog benda.

Na pitanje tokom nedavnog intervjua sa Rolling Stone-om da li Pink Floyd još uvijek razmišljaju o prodaji prava na svoju snimljenu muziku, vokal i gitarsita je odgovorio:

“Da, to je nešto o čemu se još uvijek razgovara.“

“Osobe su slobodne da odluče i da se posvađaju u vezi sa održavanjem svega ovoga, to je moj san… Ne interesuje me to iz finansijske perspektive. Zanimaju me samo načini da se izvučem iz blata koje traje već neko vrijeme.“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve