Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Filipović: Nemamo zvaničnih prigovora sa biračkih mjesta

Da li će to biti dovoljan razlog za ponavljanje izbora na tim biračkim mjestima odlučiće izborna komisija, kazao je Filipović, dodajući da zvanične prigovore do ovog trenutka nisu dobili

I dok partije koje su dobile odborničke mandate i dalje razmišljaju kako će ući u Skupštinu Glavnog grada, Opštinska izborna komisija čeka prigovore, a prvi čovjek podgoričke izborne komisije Vladimir Filipović je Gradskoj RTV kazao da je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika biračkog odbora u Doljanima, te da je Osnovno državno tužilaštvo formiralo predmet zbog nestanka izvoda iz biračkog spiska.

Uvid u birački spisak i ponovno brojanje glasova tražila je lista „Pokret naprijed“ koju predvodi Vuk Kadić. U izjavi za Gradsku RTV Kadić ističe da su utvrdili nepravilnosti na više biračkih mjesta, ali da nisu u mogućnosti da pregledaju svih 212 i da je dovoljno da jedan glas na svakom mjestu nije prebrojan kako treba što bi značilo da su prešli cenzus.

„Mogu vam reći sada da je gotovo na 90 % pregledanih biračkih mjesta koje smo uspjeli do sada da pregledamo, radi se od 15-20 biračkih mjesta koje ćemo zaokružiti do kraja današnjeg dana, utvrdjena neka vrsta nepravilnosti“, kazao je Kadić.

Da li će to biti dovoljan razlog za ponavljanje izbora na tim biračkim mjestima odlučiće izborna komisija, kazao je Filipović, dodajući da zvanične prigovore do ovog trenutka nisu dobili.

„Nemamo ni zvaničnih prigovora, čuli smo jutros da se priprema prigovor od strane Pokreta naprijed, ali zvanično i dalje nije upućen. Opštinska izborna komisija mora u roku od 24 časa da odluči da li će usvojiti ili odbiti prigovor“, ističe Filipović.

Na pitanje kako komentariše saopštenje partije Duška Markovića da je za osudu pokušaj izbornog inženjeringa Vuk Kadić navodi da mu je nevjerovatno da upravo Marković govori o izbornom inzenjeringu.

„Čovjek koji je unazad desetinama godina bio član DPS-a i koji je sprovodio najbrutalnije inženjeringe, da ne iskoristim težu riječ, i da on priča nekome ko je formiran prije 7 nedelja“, kazao je Kadić.

Kako zaključuje Kadić, oni ne sprovode nikakve inženjeringe ili bilo kakve prisile, to je kako ističe ,vrijeme koje smo 2020. godine ostavili iza sebe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve