Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Laušević podnio ostavku na mjesto direktora IJZCG

Laušević je na čelo Instituta došao u januaru ove godine

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Dragan Laušević podnio je ostavku na to mjesto, potvrđeno je “Pobjedi” iz Instituta.

Laušević je na čelo Instituta došao u januaru ove godine.

Na tom mjestu zamijenio je Igora Galića.

Laušević je rođen je u Pljevljima. Osnovnu školu završio Budvi, a Gimnaziju „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Studije medicine završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Specijalizaciju iz oblasti epidemiologije započeo u decembru 1990. na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a specijalistički ispit položio u januaru 1994. sa odličnim uspjehom i stekao zvanje ljekara specijaliste iz epidemiologije.

Magistarski rad iz oblasti epidemiologije pod naslovom “Epidemiološka studija raka dojke”, odbranio je u martu 1998. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Doktorsku disertaciju pod nazivom “Studija prevalencije pušenja duvana kod školske djece i omladine u Crnoj Gori” odbranio je u junu 2004. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

U martu 1999. godine izabran u zvanje asistenta na Katedri za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Podgorici Univerziteta Crne Gore. U zvanje docenta na predmetu epidemiologija Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici izabran 2005. godine. U zvanje vanrednog profesora izabran 2010. godine a u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2016. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve