Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Vučićevi prijatelji su kriminalci beogradskog podzemlja

Koliko je od onog za šta se u javnosti optužuje da je pokrao Kokeza vlasništvo Oskara moguće da će građani Srbije saznati tek kad predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije izgubi vlast i sam poput kuma nestane u nepoznatom pravcu.

Piše: Stanko Radulović

Prijatelji srpskog autokrate Aleksandra Vučića su bogati kriminalci beogradskog podzemlja, a većini njih je upravo on obezbjedio da mutnim poslovima zgrnu milione na račun naroda o kojem voli toliko da priča.

I dok on bije bitku za ”dobrobit srpskog roda” njegovi devizni računi i imovina njegovih prijatelja i kumova se mjeri stotinama miliona eura. Samo lud, glup ili beznadežno naivan čovjek, a u srbijanskom biračkom tijelu takvih očigledno ima puno, može vjerovati da je predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije pošten čovjek koji nema prste u pekmezu.

Prije nekoliko godina Vučićev vozač, prijatelj i kum Slaviša Kokeza se otrgao kontroli i njegov kriminal se nije mogao sakriti.

On je bio Vučićev potpredsjednik Crvene zvezde, potom predsjednik FSS i predstavnik Srbije u organima Čeferinove balkanizovane UEFA, gdje je bio član Nadzornog odbora evropske kuće fudbala.

Čeferin je blizak Vučićev saradnik i njegova balkanizovana UEFA u svoje organe prihvatila je brojne kadrovike ”najvećeg sina Srbije” i ponosnog vođu svih Srba koji uživa nepodjeljenu podršku svekolike zvezdaške javnosti.

Gospodar svega i svačega u Srbiji i njegov prvi poltron Nebojša Čović

Kroz organe UEFA prošao je i Kostadin Terzić, sin generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, koje je bezbjedonosno interesantno lice, sa debelim kriminalnim dosijeom.

Donedavno generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović bio je delegat na mečevima pod okriljem UEFA, jer mu je to omogućilo drugovanje sa Vučićem i Terzićem, iako nikada nije bio fudbalski sudija, ali je poželio čovjek da zaradi i iz bogate kase svjetske kuće fudbala…

Zaslužni Vučićev kadrovik Vlado Glođović, nekadašnji načelnik policije u Vrbasu, mjesta iz kojeg je u Beograd stigao i Zvezdan Terzić (Lovćenac je na samo nekoliko kilometara od Vrbasa), napredovao je od fudbalskog sudije i neviđene krađe na vječitom derbiju, iz Vrbasa do Novog Sada, i od sudije u FSS do oficira za bezbjednost u UEFA.

A šta tek reči o Zoranu Lakoviću koji je u balkanizovanoj UEFA Aleksandra Čeferina, a pod patronatom Aleksandra Vučića postao direktor nacionalnih saveza pod okriljem UEFA.

Prosto da čovjek ne povjeruje koliko Vučićeva Srbija ima sposobnih kadrova, traženih po Evropi, a srpski fudbal tone li tone na međunarodnoj fudbalskoj sceni i u strmoglavom je padu na rejting listama, onim reprezentativnim i klupskim.

Slaviša Kokeza: Nekada veliki SNS biznismen, sada rasprodaje sve što ima u Srbiji 1
Slaviša Kokeza

No vratimo se još malo Slaviši Kokezi najboljem i najodanijem Vučićevom prijatelju dugi niz godina, koji je onako polupismen i bez škole, postao uspješan biznismen, a volan zamjenio direktorskim foteljama.

Kokeza je optužen da je preko Carina ukrao od države 640 miliona eura, a njegov biznis, bolje rečeno prljavi poslovi povezani su sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović i sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja.

Bivši direktor Carina Miloš Tomić omogućio je Kokezi i Belivuku paralelnu carinu, a poveznica u cijelom poslu sa kojim je, navodno, prema priznanju Tomića, poslovni odnos ostvaren posredstvom predsednika FSS Slaviše Kokeze iza kojeg je godinama stajao kum Oskar.

Kokeza je u proljeće 2021. godine optužen da je pokrao državu za 640 miliona, isto onoliko koliko se pričalo da je navodno pokrao još jedan Zvezdin vojnik Dragan Đilas, ali nijedan od njih nije završio u zatvoru.

Zanimljivo da se Veljku Belivuku u Srbiji ne sudi za privredni kriminal, jer bi to suđenje bilo prošireno na Slavišu Kokezu i bliske Oskarove prijatelje, a to bi napravilo velike probleme pravosuđu, jer bi u tom slučaju na optuženičku klupu morao i sam veliki vođa.

Zato je Belivuk kriv za ćevapčiće i mnogo toga drugog, ali nikako za poslove povezane sa Kokezom i Carinama…

Moguće da Čeferinu ne odgovara da optuži Kokezu, ako je bilo neke pronevjere u UEFA, jer bi i sam bio odmah smjenjen

Kokeza se ubrzo povukao iz javnosti, nije više predsjednik FSS, ali je izgubio po direktivi svog kuma i pozicije u UEFA i Čeferin ga je smjenio iz Nadzornog odbora. Za sada je još uvijek tajna, da li je kao član Nadzornog odbora, koji ima zadatak da kontroliše finansije UEFA, i tamo imao prste u pekmezu, ali to će se vjerovatno saznati nakon što sljedeće godine bude smjenjen slovenački advokat.

Moguće da Čeferinu ne odgovara da optuži Kokezu, ako je bilo neke pronevjere u UEFA, jer bi i sam bio odmah smjenjen, ali ukoliko neki drugi istražni organi otrkiju eventualne  nepravilnosti, prevejani kriminalac šoferskog porijekla mogao bi da poslužio kao odgovoran za sve što bi se našlo.

Vučić kuma već dugo ne pominje, čovjek je nestao sa 640 miliona eura, otišao u nepoznatom pravcu i sa nepoznate destinacije rasprodaje sve po Srbiji, a državi ostavlja poreske dugove.

Naravno, Kokezin kum, poznatiji međunarodnoj policiji kao Oskar, nema pojma gdje mu se najbolji prijatelj nalazi.

Biznismen, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije i viđeniji član Srpske napredne stranke, iščezao iz Srbije sa ogromnim novcem i policija Srbije nema načina da mu uđe u trag.

Vučić se povremeno potrudi da do javnosti stignu informacije da živi u Majamiju, da se bavi građevinom ili ugostiteljstvom, ili da je viđen u elitnom ljetovalištu u Dominikanskoj Republici, ali i pored toga nedostupan je pravosudnim organima i za njim nije raspisana Interpolova potjernica.

Vlast pokušava da iskreira sliku da je Kokeza u bjekstvu pune tri godine, a on se za to vrijeme ubrzano „rješio“ svega što je imao u Srbiji, pošto mu imovina nije bila zaplijenjena.

A koliko je od onog za šta se u javnosti optužuje da je pokrao Kokeza vlasništvo Oskara moguće da će građani Srbije saznati tek kad predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije izgubi vlast i sam poput kuma nestane u nepoznatom pravcu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve