Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Kulibali tužio Crvenu zvezdu, FIFA presudila u njegovu korist

Na osnovu presude, Crvena zvezda je dužna da mu isplati zaostale zarade od 470.250 evra, uz zateznu kamatu od 12 odsto, stoji u objašnjenju.

Veliki promašaj Zvezdana Terzića Kalifa Kulibali tužio je Crvenu zvezdu FIFA tribunalu zbog neisplaćenih obaveza i dobio je presudu.

Na osnovu presude, Crvena zvezda je dužna da mu isplati zaostale zarade od 470.250 evra, uz zateznu kamatu od 12 odsto, stoji u objašnjenju.

Kulibali je tužio Crvenu vezdu zbog toga što nije dobio plate na vrijeme, pa je nakon višemjesečnih kašnjenja u isplatama odlučio da se na sudu obračuna sa klubom koji je u Srbiji pod zaštitom Vlade i Aleksandra Vučića.

Kao što je to gotovo uvijek slučaj, FIFA je podržala igrača, jer to nije Čeferinova UEFA, iako je Crvena zvezda na njegovu tužbu odgovorila kontratužbom, gdje je tvrdila da igrač nije ispunjavao svoje ugovorne obaveze, poput dolazaka na treninge, ali je to ipak odbačeno u ovom slučaju.

Crvena zvezda sada ima rok od 45 dana da isplati dug svom bivšem fudbaleru, odnosno pravdu može da potraži još samo na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), što nije potvrđeno i da će uraditi.

Crvenoj Zvezdi neće biti problem da plati dugove prema Kulibaliju, jer je tu uvijek država da priskoči i iz budžeta izvuče dodatni svotu novca za Terzićeve bahanalije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve